46 min
Gult
90 min

Her scorer George Mourad sitt første mål for TIL.

Første omgang begynte prøvende, med to lag som virket fortrolige med å la spillet pågå på midtbanen. Viking opparbeidet etter hvert et større og større press på TIL, men de store sjansene uteble i kampens første 20 minutter.

Hareides menn kom til et par nestensjanser i denne perioden, en ved et skudd av Gislason som kontrolleres ut av Ramovic. Den andre kom etter en corner der det var en smule kaotisk inne i feltet. Den påfølgende headingen var ganske slapp og ble enkelt kontrollert av Ramovic.

Som vi har sett tidligere denne sesongen er TIL farlige i overgangene, og Mourad har vist tendenser i sitt spill. Teknikken og styrken har allerede vist seg problematisk for Vikings forsvar.

Viking fikk en sjanse etter 28 minutter og en kort cornervariant. Danielsen får stå uforstyrret på rundt 20 meter og skyte. Like til side for TILs mål! En tå på den kunne vært nok til et Viking-mål.

I det 36 minutt var det TILs tur. Gutan får frispark like utenfor Vikings 16-meter. Ruben Yttergård Jenssen flikker ballen til Mourad som brenner til. Rune Allmenning Jarstein gjør en meget god redning og får slått ballen til side for mål. Godt skudd av Mourad, nydelig redning av Jarstein.

I det 43 minutt gjør Viking en fatal feil i forsvaret. Det som skulle bli en tversoverpasning blir snappet opp av George Mourad. Svensken er iskald i sin avslutning og lobber ballen over Jarstein. 0-1 og TIL leder til pause! Knalldebut fra start av svensken!

Andre omgang.
Lagene har gjort et bytte hver i pausen. For Tromsøs del måtte Remi Johansen vike for Mads Reginiussen. Johansen fikk til lite i førsteomgangen, en liten nedtur fra forrige kamp.

Omgangen starter i et større tempo enn de første 45. Spillet bølger frem og tilbake og det er straks en mer livat kamp. Det virker som om Hareide har benyttet sine diplomatiske evner i pausen, for Stavanger-laget virker som om de har adskillig mer futt i beina.

Det tar imidlertid tid før vi får se noen sjanser å snakke om før i det 74. minutt. Et langt innlegg fra Vidar Nisja finner Stefan Gislason innenfor TILs femmeter. Islendingen rager høyest i feltet og stanger inn utlikningen. 1-1 på Viking stadion.

Viking starter for alvor å presse på etter utlikningen. Men TIL forsvarer seg godt og er med på overgangene. Det er en slik overgang som gir Tromsø en stor mulighet. Gutan er på full fart framover, Mads Reginiussen prøver på et skudd som Jarstein redder. Returen setter Mourad i mål, men dommeren har vinket for en hårfin offside.

I det 90. minutt har Viking en STOR sjanse ved Tommy Høiland. En heading etter et innlegg treffer innsiden av stolpen i TILs bur. Mer skjer ikke i kampen, og den ender 1-1. TIL tok med seg ett poeng fra Stavanger, noe Viking-spillerne er tydelig skuffet for.

TILs beste var Miika Koppinen.   Dommer var Roy Helge Olsen fra Våg.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen ).

Oppdatert: 14.04.2010