Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Viking

Gutan jubler etter straffescoring av George Mourad  på overtid

Første omgang:
I denne halvdelen av kampen er TIL mest dominerende. Hjemmelaget kommer hyppigst til avslutninger og har flest målsjanser. Viking blir ofte avskjært rundt midtbanen og slipper ikke helt til på vertenes banehalvdel, men er likevel aggressive i sitt spill.

12. min.: Innenfor Vikings fem-meter får Sigurd Rushfeldt hodet på et innlegg fra Tom Høgli og styrer ballen like over mål. En god sjanse for «Gutan». 19. min.: Vikings Erik Nevland slår ballen inn like foran TIL-målet, men ingen medspillere er på plass og ballen triller ufortrødent over dødlinja. 25. min.: En ny mulighet for «Gutan». Kayke Rodrigues får en god pasning fra Tommy Knarvik og har god plass på høyre side. Han setter fart mot mål og utmanøvrerer Viking-keeperen, men rekker ikke avslutte før vinkelen blir for spiss og ballen slår i stolpen. 33. min.: Stor sjanse for hjemmelaget! Kayke frigjør seg på kant og brenner av fra 20 meters hold. Rune Almenning Jarstein får så vidt en hånd på ballen og slår den ut. 38. min.: TIL er igjen på farta – denne gangen med Remi Johansen. Han gjør et raid på venstre kant og slår et godt skudd mot «langhjørnet», men Jarstein styrer ballen ut til corner. 41. min.: Viking får frispark fra cirka 20 meters hold fra TIL-målet. Den avsluttende headingen er god, men Marcus Sahlman klarer å tippe ballen over mål. Gjestenes første og eneste målsjanse i denne omgangen.

Andre omgang:
Disse 45 minuttene er mer jevnspilte. Viking gjør seg mer gjeldende, og får flere muligheter foran TIL-målet. «Gutan» er mindre presise i forsvarspillet og i sine avslutninger.

68. min.: Vikings Nevland får headet ballen like utenfor TIL-keeperens høyre målstang. En småfarlig situasjon. 69. min.: Ciss er uheldig med en klarering som går rett på en Viking-spiller og Nevland snapper ballen. Etter et sammenstøt mellom han og Sahlman går ballen like til sides for stolpen. 84. min. Kayke tar frispark for TIL fra 25 meters hold, og legger den i venstre hjørne, men Jarstein er på pletten og fanger ballen. 90. min.: Straffe til TIL på overtid (totalt tre minutters tilleggstid) etter at en ball fra Hans Åge Yndestad stoppes av hånden til André Danielsen innenfor Vikings felt. 91. min.: Publikum på Alfheim reiser seg i forventning. Fra straffemerket setter innbytter George Mourad ballen iskaldt inn i venstre hjørne. 1-0! Et jubelbrøl runger på Alfheim.

I de to siste oppgjørene mellom Viking og TIL på Alfheim vant gjestene 1-0. I denne kampen ble det altså motsatt. Viking gjør ingen dårlig figur, men «Gutan» kommer best ut av kampen totalt sett og seiersmålet på overtid er fortjent.

TILs beste var  Marcus Sahlman.   Dommer var  Kristoffer Helgerud.

KiUtarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen ).

Oppdatert: 27.09.2010