Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Rosenborg BK

Uavgjort toppkrig.

TIL var for det meste det førende laget i toppoppgjøret mot Rosenborg på hjemmebane. Begge omganger var fattige på store sjanser, og kampen endte målløs.

Første omgang:
Dette er en omgang uten de store avslutningene, men med stort engasjement på godt besatte tribuner. RBK er først på offensiven, med Abdou Razack Traorés heading utenfor mål, men lykkes ikke stort i noen av sine forsøk i kampens første 45 minutter. Lagets avslutninger kommer mest fra distanse.

Etter rundt et kvarter får TIL frispark på RBKs banehalvdel. Ruben Yttergård Jensen plasserer frisparket godt, og Rosenborgs keeper Daniel Ørlund må bokse det unna. Fem minutter senere header Sigurd Rushfeldt et innlegg like utenfor gjestenes målstenger. Så snytes TIL kanskje for en straffe når Anthony Annan river og holder i «Rush» i eget felt uten at ballen er med i bildet.

Lagene spiller jevngodt før TIL utover i omgangen blir mer førende. Etter 30 minutter kommer Miika Koppinen til avslutning ved en heading av en corner fra Remi Johansen, men Ørlund plukker. To minutter senere skyter George Mourad fra nært hold rett på RBK-keeperen. Deretter sender spiss Steffen Iversen ballen over TILs mål. I det 42 minutt blåses Rushfeldt uriktig av for offside. Han er alene med Ørlund, og tre-fire meter onside.

– Surt å bli blåst for offside der. Det var en matchavgjørende situasjon, sier «Rush».

Det siste RBK får til er et skudd på mål som TILs keeper Marcus Sahlman tar lett.

TIL skaper to reelle målsjanser, Rosenborg ingen. Lagene går til pause ved 0-0.

Andre omgang:
Etter spilte seks minutter etter pause, prøver «Mo» seg med et skudd på RBKs mål, men Ørlund redder. Remi Johansen og Tom Høgli er godt samkjørte på høyrekanten. De spiller flere ganger vegg, og kommer til gode innlegg. I det 77 minutt må Ørlund ut og bokse et innlegg fra Høgli. Rosenborg kommer til en del svake innlegg, og gjør noen tekniske feil.

83 minutter ut i kampen får RBK en mulighet. Etter en feilvurdering av Fredrick Björck får Trond Olsen nesten fritt leide, men Koppinen rydder opp. Etter dette kommer RBK litt mer inn i kampen. Johansen og Iversen skyter begge fra rundt 20 meters hold, men uten at det blir mål av det. Tilleggstid på tre minutter spilles uten at det skapes noen sjanser. Tett opp mot slutten får TILs Kara Mbodji gult kort etter disputt med Iversen, og må stå over neste kamp om få dager mot Brann.

Det ender målløst på Alfheim, og TIL beholder sin gode statistikk med null tap på hjemmebane så langt i sesongen.

TILs beste var Kara Mbodji.   Dommer var  Brage Sandmoen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 03.05.2010