Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Odd Grenland

Kayke Rodriges i fint driv med ballen

Første omgang:
Odd Grenland ved Chukwuma «Bentley» Akabueze kommer til kampens første avslutning. «Bentley» slår et frispark fra cirka 20 meters distanse, men Sahlman strekker seg og redder ballen. I påfølgende minutter er det TIL som kjører showet. Hjemmelaget får to cornere som George Mourad kommer til avslutninger på, men i begge tilfeller går ballen over mål.

13. min.: Odd Grenlands Peter Kovacs vinner en duell med Miika Koppinen innenfor TILs femmeter, og header inn kampens første mål.

■ 21. min.: Etter et langskudd til sides for mål minuttet før, har TILs Kayke Rodrigues nå finstilt siktet: På frispark fra 30 meter sender han ballen på vakkert vis over muren og inn i nettmaskene bak Arni Gautur Arnason – til rungende jubel på Alfheim.

Også Ruben Yttergård Jensen og Remi Johansen skaper målsjanser for TIL. Arnason får handen på et skudd fra Yttergård Jensen, mens Johansens langskudd stryker like over mål. Odds nummer seks, Simen Brenne, kommer til avslutning fra TILs 16-meter, men Marcus Sahlman redder greit.

«Gutan» viser i denne omgangen at de har fått sving på det offensive. Pasningsspillet sitter, og avslutningene er mange og gode. Odd Grenland har ikke samme flyt i sitt spill, og kommer ikke til de store sjansene. Dommeren blåser av ved stillingen 1-1.

– Vi har hatt fokus på «FFF» – full fart framover, og det fikk vi til i denne omgangen, sier assistenttrener Agnar Christensen i pausen.

Andre omgang:
Den neste halvdelen av kampen byr på flere avslutninger på mål – og ikke minst TIL-scoringer. I det første kvarteret er spillet jevnt, og innenfor dette tidsrommet oppstår en kontroversiell situasjon. Odd mener Fredrik Björck handser innenfor eget felt og ønsker straffe, men får ikke gehør hos dommeren. Venstrekanten «Bentley» er aktiv og kommer til en del avslutninger, men foruten ett tilfelle har Sahlman grei skuring. På sin side fortsetter TIL å vise gode angrepstakter:

■ 63. min.: Kayke gjør det igjen! Brasilianeren mottar ballen fra Hans Åge Yndestad og kommer seg fri fra Odd-spillerne, før han klinker til fra 25 meters hold. Ballen går snertent over en sjanseløs Arnason og i mål. TIL tar en fortjent ledelse.

■ 78. min.: George Mourad timer perfekt på Remi Johansens innlegg foran Odd-målet, og får endelig scoringen han har jobbet for.

«Gutan» viser en vilje til å vinne – en vilje som ikke Odd greier å mobilisere – og tar en ny stor hjemmeseier (jfr. 3-0 mot Stabæk 1. august).

TILs beste var nyervervelsen Kayke Rodrigues.   Dommer var Tom Harald Hagen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirk Haldorsen).

Oppdatert: 22.08.2010