Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Hønefoss

Her jubler Tommy Knarvik for sin 1-0 scoring.

Første omgang begynte med en noe prøvende stemning fra begge lag, men etter noen minutter tok TIL mer og mer grep over Hønefoss. Pasningsspillet satt godt, Gutan vant det meste av hodedueller og kom til et par til dels store sjanser.

Miika Koppinen utmerket seg særdeles positivt med sitt trygge pasningsspill og var servitør for begge sjansene i omgangen.

Hønefoss var sjelden å se innenfor Tromsøs 16-meter, og de få gangene de var der hadde de fint lite å by på. Den farøligste muligheten deres i hele kampen kom etter 31 minutter. Rune Bolseth forsøker seg med et skudd fra utenfor 16-meteren nede i hjørnet. Heldigvis er Jade North på pletten med et stup og får headet ballen ut til corner.

De store mulighetene kom ikke før det var gått over halvtimen. I det 34. minutt fikk Remi Johansen en nydelig pasning fra Miika Koppinen. Johansen får ta ballen ned alene innenfor 16-meteren, men skuddet blir slått til corner av Thomas Solvoll i Hønefoss-buret.

Minuttet etter får TIL en ny sjanse, denne gang etter en corner. Nå er rollene byttet om og Remi Johansen er servitør og Koppinen avslutter. Finnens avslutning går dessverre utenfor.

Andre omgang startet der den andre sluttet med et TIL-lag som dominerte det meste. Den første store muligheten i omgangen kommer i det 51. minutt. Ruben Yttergård Jenssen skjøt fra langt hold, men Solvoll greide å strekke seg langt nok til å slå ballen ut.

Åtte minutter senere gjøres det enda et skudd, denne gangen med en annen avslutter – Tommy Knarvik – og et annet sluttresultat. TILs midtbaneelegant får stå umarkert rett utenfor 16-meteren og gjør et utagbart kanonskudd. 1-0 til TIL! Tilrettelegger var unggutten Remi Johansen.

Heretter var det TIL som kvernet på hele veien. I det 66. minutt header en uheldig Hønefoss-spiller ballen rett i føttene på Mohammed Ahamed Jama. Mo knaller til, men uheldigvis går det harde skuddet i stolpen og ut.

Etter 76. minutter blir Thomas Drage byttet inn for Mo. Nøyaktig syv minutter senere gjør han seg bemerket med å heade et langt oppspill til Sigurd Rushfeldt. Veteranen fra Vadsø har åpent mål fra 16 meter og setter ballen sikkert i nettmaskene. 2-0!

· Sead Ramovic kunne feire 31 år samme dag som kampen mot Hønefoss.