Tippeligaen 2010: Tromsø IL - Brann

Det var et evig press mot Branns forsvar.

TILs 90-årsjubileum endte på verst mulig måte med 0-3 og tap mot Brann. Les referatet her.

Første omgang.
Tromsø hadde i høyeste grad initiativet fra start. Bare for å illustrere: etter 11 minutter stod TIL med seks cornere, tre sjanser i tillegg til et par halvsjanser. Første omgang skulle imidlertid vise seg å bli en oppvisning i hva urettferdighet er. Selv om Gutan praktisk talt slår rot inne i Branns 16-meter er det gjestene som får målene. Selv om de har store hull i forsvaret er de svært giftige på overgangene og scorer på det viset to mål.

TIL dominerer kraftig gjennom hele omgangen, men det er bergenserne som har grunn til å smile på vei til garderoben. Tromsø var dyktige i banespillet men ueffektive foran mål. Brann var det motsatte på begge.

Høydepunkter fra omgangen:

· I det 7. minutt skyter Remi Johansen fra kort hold og skrå vinkel. Brann-keeper Håkon Opdahl må sende ballen til corner.

· Etter 11 minutter dundrer Kara til fra 35 meter. Opdahl må strekke seg langt opp og til venstre for å slå den ut. Godt skudd, god sjanse og god redning.

· Corner i det 11. minutt. Kara rager høyest og får hodet på ballen. Treffer fint, men ballen går via Opdahl og til ny corner. Feberredning av Brann-keeperen.

· Minuttet senere er Mourad på ferde. Han skyter fra skrått hold på femmeteren men får ikke skikkelig treff.

· Brann kommer på en overgang i det 21. minutt. Erik Huseklepp kjemper seg forbi Ruben Yttergård Jenssen og slår inn foran mål. Der kommer Eirik Bakke, avslutter fra skrått hold og i mål. 0-1 og ufortjent ledelse til Brann.

· I det 27. minutt kommer TIL til nok en stor sjanse. Tom Høgli header ballen til Mourad som står fri innenfor Branns 16-meter. Avslutningen går like over mål.

· Brann kommer i det 37. minutt på sin andre visitt hos TIL, også denne gangen er det på en overgang, også denne gang blir det mål. Diego Gustavino og Petter Vaagan Moan kommer på et raid. Björck får sparket ballen vekk fra Vaagan Moan, bare for å se den havne hos Gustavino. Sistnevnte setter den sikkert til side for Sahlman. 0-2

· I det 45. minutt oppstår det kaos innenfor Branns femmeter. Opdahl bokser TILs corner i egen tverrligger. Ballen går til værs og havner i en klynge bestående av sorte og hvit-røde spillere. Brann greier med nød og neppe å klarere.

Andre omgang.

TIL åpner omgangen på verst mulig vis ved utvisning av Koppinen. Brann spiller med større aggressivitet, er tøffere i duellene og tar ikke lenger til takke med å bli dominert i banespillet. Dermed blir andre omgang adskillig mindre underholdende enn første. TIL greier bare å notere seg én nevneverdig sjanse i løpet av omgangen. Mot slutten av omgangen virker Tromsø mer og mer frustrerte over den manglende uttellingen. Brann virker samtidig mer og mer trygge og kan kontrollere seieren i land.

· 50. min: Koppinen får sitt andre gule og sendes i garderoben av dommer Roy Helge Olsen. Finnen kommer for sent inn i en takling på Gustavino med knottene først. Dommeren virker ikke å være i tvil. TIL må fullføre kampen med ti mann.

· I det 59. minutt blir Sigurd Rushfeldt og Saliou Ciss byttet inn for henholdsvis Mourad og Knarvik. I det 71. minutt kommer Mo inn for Remi Johansen.

· 73. min: Ny kontring fra Brann og nok et mål. Vaagan Moan får fritt leide mellom Kara og Björck. Sahlman rykker ut og Brann-spilleren chipper ballen over TILs keeper. 0-3

· 82. min: Kara brenner til et langskudd nok en gang. Denne gang er skuddet utenfor Opdahls rekkevidde. Dessverre går skuddet så vidt over tverrliggeren.

TILs beste var Tom Høgli.   Dommer var Roy Helge Olsen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 11.08.2010