Tippeligaen 2010: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Tom Høgli storspilte med agenter på tribunen.

Første omgang.
Strømsgodset starter kampen best, og etter ti minutter er Øyvind Storflor på ferde etter en kanon av et frispark fra talentet Marcus Pedersen. Sahlman må gi retur på det harde skuddet, og Storflor er på pletten og får ballen i mål. 1-0 til Godset.

Etter et drøyt kvarter jager Björck og Pedersen samme ball med keeper Sahlman på vei mot i motsatt retning. Keeper er først på ballen, men de to andre spillerne må hoppe over svensken. En av spillerne, litt usikkert hvem, treffer Sahlman. Han begynner å blø og må få hjelp fra det medisinske apparatet, Truls Hallen og Bjørn Vidar Stenersen. Keepertrener og reservekeeper Espen Isaksen begynner på oppvarmingen, men Sahlman gir seg ikke så lett. Han fortsetter kampen med skallen i fatle.

I det 28. minutt er det på nytt dramatikk. George Mourad blir spilt gjennom innenfor Godsets 16-meter. Han sender ballen til Yndestad som blir felt på ulovlig måte av Vilsvik. Dommer Staberg peker på den hvite prikken! Sigurd Rushfeldt tar ansvar fra straffemerket, gjør ingen feil og kan loggføre sitt 160. tippeligamål og sitt 16. mot Godset. 1-1 og TIL er tilbake i kampen!

I det 40. minutt er Glenn Andersen på pletten etter en Godset-corner. Han får stå noenlunde umarkert og stupheader ballen i mål. 2-1 til Strømsgodset.

Nå skulle det stå at kampen ebber ut til pause, men så er slett ikke tilfelle. I en kamp som så langt har hatt alt kommer enda mer de siste fem minuttene. To ”straffesituasjoner” innenfor hvert lags 16-meter vil nok bli diskutert i pausen. Sankoh blir felt av Yndestad innenfor TILs 16-meter, men dommer mener han filmer. På den andre siden av ballen blir George Mourad tilsynelatende revet ned, men dommeren blåser ikke.

En så langt svært underholdende kamp står 2-1 til hjemmelaget til pause. Dermed kan spillerne på begge lag få roet seg ned og Marcus Sahlman kan få ny bandasje.

Andre omgang.
Fire minutter inn i omgangen er TIL frempå. Tom Høgli kommer til skuddmulighet fra knappe 16 meter og dundrer til. Kwarasey i Godset-buret får slått til corner.

Etter 13 minutter får Remi Johansen alle sjansers mor, bestemor og oldemor. Han får komme alene med en litt dårlig plassert keeper men greier på et eller annet vis å bomme på ballen. Man kan se fortvilelsen lyse i ansiktet hans.

Like etterpå, på andre siden av banen, får Marcus Pedersen en fot på et innlegg. Ballen triller forbi Sahlman som må løpe etter og hente opp ballen.

I kampens 60. minutt blir Helge Haugen tatt av banen til fordel for Mohammed Ahamed Jama.

Spillet bølger frem og tilbake i en kamp som aldri slutter å underholde. Noen av spillerne på begge lag virker litt ampre, men det hører vel hjemme i slike kamper.

Etter 68 minutter byttes Fredrik Björck ut til fordel for Dominique Taboga.

Kvarteret før slutt er det Thomas Drages tur. Han kommer inn for Remi Johansen.

TIL presser på i kampens siste minutter, men får til lite foran mål. Dermed kan man bare registrere at TIL går på sitt andre tap for sesongen etter en jevnspilt kamp på Marienlyst Stadion.

TILs beste var Tom Høgli.   Dommer Per Ivar Staberg fra Harstad IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen ).

Oppdatert: 05.06.2010