Tippeligaen 2010: Stabæk - Tromsø IL

Miika Koppinen scoret seiersmålet i et jevnt oppgjør.

TIL lå lavt fra starten av første omgang. Stabæk åpnet friskest på Telenor Arena, men TIL viste seg etter hvert farlige på kontringer. Nykommer Kara Mbodji hadde flere svært gode pasninger fremover til TILs ensomme spiss Sigurd Rushfeldt.

Frem til kvarteret var gått var det Stabæk som hadde føringen, men TIL meldte seg mer og mer på. I det 22 minutt kom det første målet i kampen. Corneren fra Tommy Knarvik er det Miika Koppinen som er høyest på og den påfølgende headingen er utagbar for Jon Knudsen i Stabæk-målet. 0-1 og TIL i føringen!

Spillet bølger frem og tilbake resten av omgangen. Stabæk er ofte frempå ved TILs 16-meter, men Gutan er farlige på de påfølgende kontringene. TIL kan gå til pause med 0-1 og jobben halvveis utført.

Andre omgang startet der den første endte med bølger frem og tilbake i spillet. Når det står 57 minutter på klokken blir Mohammed Ahamed byttet inn for Thomas Drage.

Etter 59 minutter blir det drama etter at Daniel Nannskog avblåses for frispark for en forseelse mot Miika Koppinen. Jan Jönsson involverer seg i overkant mye i beslutningen. Dommer Kjetil Sælen vil ikke ha noe av at trenere vandrer utenfor sin sone og sender den kranglevorne svensken opp på tribunen.

Mads Reginiussen kommer inn for Remi Johansen etter 73 minutter. Sistnevnte har tydeligvis blitt lagt for hat av Daniel Nannskog som kjefter på unggutten mens han er på vei ut i garderoben. Bærumslaget hadde tydeligvis kollektivt stått opp med feil fot.

Ett minutt fra slutt kommer Helge Haugen inn for Kara, som har gjort en svært god første kamp i rødt og hvitt.

Det er TIL som har bidratt med flest sjanser denne omgangen og får to på overtid med henholdsvis Mo og Mads Reginiussen. TIL har fått til et offensivt spill som har manglet i de tidligere kampene denne sesongen. TIL vinner 0-1 og tar tre poeng med seg hjem.

TILs beste var Miika Koppinen.   Dommer var Kjetil Sælen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 06.04.2010