Tippeligaen 2010: Sandefjord - Tromsø IL

En stolt og lykkelig Kayke etter kampen.

TILs brasilianske angrepsvåpen senket Sandefjord med hat-trick! Les fyldig kampreferat her.

Første omgang.
Sandefjord åpnet best og virket slett ikke som et bunnlag de første fem minuttene. Derifra og inn kom Tromsø mer og mer med i kampen. Etter Johansens mål ble det vekket noe i Sandefjord, og de begynte å gi alt i duellene. Etter at vertenes scoret sitt første så Sandefjord til tider ut som om de var i ferd med å rulle over TIL. Så scoret Kayke syv minutter før pause, og dermed forsvinner litt av luften ut av vertene. Lagene går til pause på stillingen 1-2.

Noen av omgangens høydepunkter:

*Kayke med en nydelig brasiliansk finurlighet i det 8. minutt. Brassen flikker ballen med seg med hælen over en Sandefjord-forsvarer. Det påfølgende skuddet går dessverre hårfint til side for mål.

*Remi Johansen på raid inne hos Sandefjord. Han sender ballen videre til Kayke og Rushfeldt før han får den tilbake innenfor 16-meteren. Skuddet går like til side for mål. Flott spill på små flater.

*I det 19. minutt kommer målet! Flott angrepsspill mot et passivt Sandefjord-forsvar. Hans-Åge Yndestad kommer opp på venstresiden, får lagt inn til Johansen som header sikkert i mål. 0-1 til bortelaget fra nord!

*Det måtte en harstadværing til for å få Gutan ned på landjorda igjen. Tidligere TUIL-spiller Eirik Lamøy får ballen rett utenfor TILs 16-meter. Det påfølgende skuddet sender han til venstre for Sahlman og i mål. 1-1!

*Kayke har vist seg å bli en svært så verdifull spiller for TIL. Tromsø kontrer, og brasilianeren får langpasningen inne på Sandefjords banehalvdel. Finter vekk en forsvarsspiller og skyter sikkert med venstrebeinet til side for keeper. 1-2 og TIL er tilbake i føringen!

Andre omgang.
Der første omgang bølget mye frem og tilbake ble det stort sett enveiskjøring i andre. TIL og Kayke åpner ballet med å score to mål på kort tid. Når Mourad setter inn Tromsøs femte for dagen er løpet i realiteten kjørt for Sandefjord. Det er da trener Patrick Walker begynner å sende innpå flere lokale unggutter. Det skulle vise seg å være lurt. Til tross for at kampen er tapt kommer vertene tilbake mot slutten av kampen, og får med seg et par trøstemål. All ære til Sandefjord for at de ikke la seg ned, rullet rundt og spilte død.

*Høgmo gjør et bytte i pausen. Stevan Bates går ut etter ikke å ha hatt dagen i midtforsvaret. Inn for han kommer Saliou Ciss. Senegaleserens inntreden som midtstopper ble hans andre for A-laget.

*49. minutt: Kayke scorer fra corner! For en skuddfot denne karen har! Med millimeters presisjon går ballen over feltet og i mål på bakre stolpe. Det kan sikkert diskuteres om det var selvmål siden Panajotis Dimitriadis var borti ballen. Spørsmålet er om det var før eller etter ballen var over streken og hvorvidt det hadde noe å si. Vi noterer den på Kayke, vi. 1-3 til Tromsø!

*Samme mann fem minutter senere. Kayke kommer fri på venstresiden og har fri bane til mål. Han gjør det så enkelt. Lobber ballen over og til høyre for keeper og i mål. 1-4 og hat trick på Kayke!

*I det 64. minutt måtte Yndestad av banen etter at han pådro seg en smell i foten. Ciss ble sendt ut til backen mens Haugen ble sendt til stopperplassen. Inn kom George Mourad som gikk rett inn på topp. TIL spilte dermed resten av kampen i 4-4-2.

*Kayke klappes av banen etter 73 minutter, i hvert fall av de tilskuerne kledd i rødt og hvitt. Inn kommer Mo.

*TIL er så visst ikke ferdige med å underholde på Komplett.no Arena. I det 76. minutt kommer Remi Johansen seg fri på høyre side etter en fatal feilpasning i Sandefjords forsvar. Han sender ballen videre inn i feltet. Der kommer Mourad skliende, får en fot på ballen og sender den i mål. 1-5!

*Sandefjord fikk seg hele to trøstemål. Det første kom ti minutter før slutt ved Fredrik Gulsvik. Henrik Gustavson sender en lang ball mot TILs 16-meter. Der får Gulsvik stå mer eller mindre alene og får sparke ballen inn på første touch. 2-5!

*Det andre målet kom tre minutter på overtid. Et frispark av Gustavsen finner Espen Nystuen inne i TILs 16-meter. Sahlman ser ut til å holde ballen etter frisparket, mister den, og der får Nystuen komme og putte ballen i mål fra kloss hold. 3-5!

TILs beste var selvfølgelig Kayke Rodrigues med sitt hat trick.  Dommer var Anders Johansen.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 19.09.2010