Tippeligaen 2010: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Første omgang:
Den første scoringen på Åråsen kom allerede etter seks minutter. Arild Sundgot mottok ballen via en flikk fra Ujah rett utenfor 16-meteren. Den påfølgende kanonen gikk helt til venstre for Ramovic og var utagbar for bosnieren. 1-0 til LSK.

Det var målscorer på det forrige målet, Sundgot, som var på ferde seks minutter senere etter at Ruben Yttergård Jenssen skled på midten av banen. Han sendte ballen til Ujah som fikk mer eller mindre fri bane til Ramovics mål og kunne sette ballen rolig til side for målet. 2-0 til LSK etter kun 12 minutter og en særdeles svart start på kampen for TILs del.

Det kan virke som om TIL har store problemer med det sleipete underlaget. Etter 19 minutter skjer en nesten identisk situasjon som den som førte til 2-0-målet. Denne gang uteble målet heldigvis. Ujah er igjen en stor trussel mot TIL-forsvaret.

I løpet av omgangen hadde LSK et konstant trykk mot TIL og nesten hvert eneste innlegg førte til farlige situasjoner. Henning Berg burde så absolutt være den som er mest fornøyd med omgangen.

‒ Vi får en skikkelig drittstart. Vi skal bytte litt på midtbanen i pausen og så får vi håpe på et mål i løpet av de første 15 minuttene slik at vi kan få en kamp igjen, sa TILs assistenttrener Agnar Christensen i pausen.

Men for all del. 2-0 er jo en «farlig» ledelse…

Andre omgang:
Helge Haugen kommer inn i andre omgang for Mohammed Ahamed. Kampen fortsetter i et bedre spor for Tromsøs del selv om mulighetene uteblir med det første. LSK var tydeligvis mest fornøyd med å trille ball for å få ned tempoet og trygge ledelsen, men de var svært farlige når de først fikk muligheten. De utviste utover i omgangen svært godt angrepsspill.

Etter 64 minutter byttes Sigurd Rushfeldt ut til fordel for Vegard Braathen. Noen få minutter etter kommer Thomas Drage inn for Tom Høgli. Landslagsbacken har tydeligvis pådratt seg en strekk.

Andre omgang ble mye mindre sjansefattig enn første omgang, men de mulighetene som kom var det stort sett LSK som stod bak. Helge Haugen kom imidlertid til en STOR mulighet etter 84 minutter. Han fikk servert ballen innenfor 16-meteren. Selv om han står umarkert gikk skuddet rett i stanga og ut.

Det var dessverre det TIL hadde å by på i omgangen. Andre omgang var mer jevnspilt enn første, men TIL var svært tannløse fremover. Kampen ebber ut og oppgjøret på Åråsen ender med en fortjent 2-0-seier til LSK.

TILs beste er Sead Ramovic.   Dommeren var  Terje Hauge.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde: Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 22.03.2010