Cup NM 4.runde 2010: Tromsø IL - Ranheim

Fornøyde Ranheim-trenerne Otto Ulseth og Per Joar "Perry" Hansen.

Første omgang.
TIL presset på fra første stund og kunne ledet 2-0 allerede etter et kvarter. Ranheim var knapt innenfor TILs banehalvdel. Det var Gutan som hadde spillet og sjansene. Når klasseforskjellen synes å bli alt for tydelig kommer det som regel noe som får de beste ned på landjorda.

I det 24. minutt får Ranheim frispark rett utenfor TILs 16-meter. Ballen går i muren, men på rundt 20 meters hold står Daniel Krogstad klar på retur. Han sender ballen i mål til høyre for Sahlman. Overraskende ledelse av trønderne. 0-1.

Den samme tendensen fortsatte de neste ti minuttene. TIL presset på, men Ranheim kjempet hardt og godt og greide å holde unna. I det 34. minutt blir Michael Jamtfall felt innenfor TILs 16-meter. Dommeren peker på straffefeltet og gir australeren gult kort. Robert Stene ekspederer den greit i mål. Ranheim gjorde en sjokkerende åpning av kampen. 0-2! Man aner en liten cupbombe.

I det 39. minutt blir Jade North byttet ut til fordel for Tommy Knarvik.

TIL virker rystet etter det andre målet. Trykket på Ranheim har minsket. De prøver, men får lite til. Stillingen blir uforandret til pause.

Otto Ulseth, nåværende assistenttrener i Ranheim og tidligere TIL-trener, er selvsagt fornøyd med kampen så langt.

– TIL var best i begynnelsen, men vi ble bedre etter hvert. Like før straffesparket så man oss fra vår beste side, sier han.

Assistenttrener i TIL, Agnar Christensen, var ikke fornøyd av akkurat de samme grunnene:

– Vi må få ballen i mål slik at vi kommer oss inn i kampen. Vi har fem gode sjanser, men de betyr ingenting uten mål.

Andre omgang.
TIL gjorde ett bytte i pausen. Helge Haugen kom inn for Mo.

Åpningen av omgangen ble rufsete for Gutans del. Ranheim kommer til en STOR dobbeltsjanse etter syv minutter. Stene skyter først i stolpen. Returen tar Jo Sondre Aas, men denne gangen er Sahlman der.

Få minutter senere har Ranheim en ny mulighet. Nordheim header knallhardt på mål. Heldigvis får Tom Høgli avverget.

Der det i første omgang så ut som om en 2-0-ledelse til Ranheim var ufortjent begynner resultatet nå å se mer og mer riktig ut. Ranheim har for alvor spilt seg inn i kampen og er klart best i første del av omgangen. Tromsø sliter tungt.

I det 71. minutt kommer Mads Reginiussen inn for Thomas Drage. Dermed har ermet til Høgmo sluppet opp for ess.

Når omgangen begynner å nærme seg slutten er TIL-spillerne tydelig resignerte. Det er Ranheim som får til mest på banen. TIL er preget av at de er lite presise, lite mobile og lite venn med ballen. Det ser ut som om samtlige skudd på mål har gått rett på Ranheim-keeperen.

Mot slutten virker TIL-spillerne tydelig slitne mens Ranheim tydeligvis har et ekstra gir.

Når kampen blåses av må både spillere og Høgmo bare konstatere at drømmen om finale på Ullevål er over.