Cup NM 3.runde 2010: Tromsdalen UIL - Tromsø IL

Var dette siste kampen for Dominique Taboga?

Første omgang

Vertene står for kampens første skudd på mål. Ved et frispark fra cirka 25 meters hold skyter TUILs Jo Nymo Matland på TIL-målet, men Marcus Sahlman redder greit. Kort tid etter mottar Mohammed Ahamed ballen foran «Dalingans» mål, men han får ikke has på den. Utover i omgangen kommer både TIL og TUIL til dårlige avslutninger – ballen går godt til sides eller langt over mål. Men når halvtimen rundes, blir ting mer spennende. Det kommer en farlig suser fra Hans Åge Yndestad. Fra langt hold sender han ballen i tverrliggeren. Like etterpå får TUIL frispark rett utenfor TILs 16-meter. Det kommer et velplassert, men takbart skudd. Ballen går ut til corner, og innlegget griper Sahlman raskt. Før pause slår Remi Johansen to cornere for TIL. Den første er enkel for TUIL-keeper Morten Bredal-Torsen å plukke. Ved den andre corneren blir det tumulter foran hjemmelagets mål. «Gutan» får skyte flere ganger, men alle skuddene blokkeres. Oppsummering: Lagene kriger mye, men skaper få målsjanser. «Dalingan» virker å være ivrigst i første del, men etter hvert får også TIL-spillerne opp dampen i det offensive spillet.

Andre omgang:

De tøffe duellene fortsetter. Etter 57 spilte minutter tar Johansen den ene av TILs to cornere i denne omgangen. Bredal-Torsen får has på ballen. Så, rundt 10 minutter senere, slår Yndestads lillebror Eirik en corner for TUIL. Sahlman går ut i felet og bokser ballen vekk. Hjemmelaget kommer også til en avslutning etter rundt 70 minutter, men skuddet går til sides for TILs mål. «Gutan» har ballen mest og kommer seg inn på vertenes banehalvdel, men avslutningene sitter ikke. Kort tid før ordinær spilletid er over, skaper «Dalingan» omgangens eneste målsjanse. De kontrer og skyter på mål, men TIL-keeperen redder. Fire minutter tilleggstid spilles uten at det skjer noe merkverdig. Speakeren kunngjør at det blir ekstraomganger – noe som er nærmest vanlig i oppgjørene mellom TIL og TUIL. Spilletiden har blitt utvidet i tre av deres seks siste cup-møter.

Første ekstraomgang:

Full action i de første minuttene! «Mo» får ballen like foran TUIL-målet, men Bredal-Torsen greier å klarere. Det blir corner til gjestene, og denne tas av «innhopperen» Thomas Drage. Ballen treffer Dominique Taboga – som stanger den inn i mål. TIL tar ledelsen!

Andre ekstraomgang:

Vertene forsøker å mobilisere til en redusering, men TIL er solid bakover og mer effektiv i angrep. Etter 120 minutter setter «Mo» spikeren i kista for gamlelaget. Han er på plass i TUILs bakrom, og mottar et utspill fra Sahlman. Ballen lobber han lett over «Dalingan» sin utstormende keeper. 2-0 til «Gutan»! Med dette resultatet har «storebror» videreført seiersrekken helt fra første cup-oppgjør med «lillebror» i 1972.

TILs beste var Mikka Koppinen.   Dommer var Dag Hafsås fra Kolstad.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 10.06.2010