Tippeligaen 2009: Tromsø IL - Odd Grenland

Marcus Sahlman debuterte

Morten Moldskred er misfornøyd med at han ikke setter sjansene sine. I denne 1-1 kampen mot Odd kunne han fort vært oppført i  målprotokollen. I det 42. minutt lobbet han ballen elegant over en utrusende Odd-keeper, men den gikk like utenfor. I tillegg kom han til flere småfarligheter Alfheim-publikummet har sett han score på før. Første omgang var nærmest en stillingkrig mellom to solide lag.

Det åpnet seg mer i andre omgang, og etter 51 minutter fikk TIL endelig hull på byllen. Som i siste kamp mot Start var det Joel Lindpere som sto for scoringen. Etter et bra angrep fra siden, fikk han satt ballen helt nede ved stolperoten. Men for Joel ble det et lite skår i gleden siden det ikke ble full poenguttelling. Odd utlignet nemlig ni minutter senere. Siste halve timen var det stillingskrig med sjanser begge veier.  Man er nok ikke fornøyd med bare to poeng etter tre hjemmekamper. Men vi skal ikke avskrive TIL i kampen mot teten. Vi bør ikke være så historieløs at vi glemmer at poengfangsten i år er like mange som suksessåret i fjor. Nemlig ni poeng og 14-14 etter syv kamper, mens vi ifjor hadde ni poeng og 4-4. Dette med fire borte og tre hjemme på begge årene. Vi er sogar en plass på tabellen bedre enn i fjor.

Synes Marcus Sahlman var TILs bestemann, virket sikker og rutinert i sin andre opptreden i TIL-trøya.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 04.05.2009