Tippeligaen 2009: Start - Tromsø IL

Tore og Miika er uenige med dommerens røde kort.

Og TIL gikk på sesongens første bortetap.

Statistikken var på TILs side da dommer Brage Sandmoen blåste i gang kampen på SØR Arena i Kristiansand. Dessverre vinner ikke statistikker fotballkamper, og TILs lange og gode ubeseirede statistikk ble knust i dagens kamp.

Kampen ble en jevn og tett batalje, med mange sjanser til begge lag. TIL kom best i gang, men det var Start som var mest effektive og fikk kveldens første mål etter 15 minutt. Målet var av den vakre sorten, og ble nydelig dundret i mål av Start juvelen Bolanos fra 12 meter.

TIL kjører på for utligning, men igjen er Start effektive i sitt spill. Bernt Hulsker vinner en duell inne i feltet med Miika Koppinen etter 37 minutter og plasserer ballen enkelt forbi en sjanseløs Ramovic i TIL buret.

Rett før dommer skal blåse av til pause slår TIL tilbake. Ruben Yttergård Jenssen slår en nydelig stikker til Joel Lindpere. Estlenderen springer fra sin oppasser og er iskald alene med Start keeper Kenneth Høie.

Lagene går til pause og Start leder 2-1.

I andre omgang fortsetter kampen som i den første. Begge lag er villige til å gå fremover, og igjen er det Start og Bernt Hulsker som tar vare på sjansen. Start spissen forlenger en chip fra Geir Ludvig Fevang og sørger for at Start tar ledelsen 3-1.

TIL hiver spillere i angrep for å få utligning, men blotter seg også bakover.

I det 67 minuttet slår Start forsvaret en lang ball opp mot Hulsker. Spissen havner i en løpeduell mot Reginiussen og faller i duellen. Begge spillere kjemper fair om ballen, men dommer Sandmoen mener Reginiussen feller Hulsker som siste mann. Sandmoen drar opp det røde kortet, og TIL må fullføre kampen med 10 mann.

Resten av kampen bølger kampen frem og tilbake og ebber til slutt ut med Start seier 3-1.

TILs beste var Joel Lindpere.   Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Eirik Haldorsen).

Oppdatert: 26.04.2009