Cup NM 4.runde 2009: Tromsø IL - Bryne

Morten Moldskred i fint driv.

Alt var ikke like vakkert, da TIL i løpet av én omgang sikret avansement til kvartfinalen på bekostning av Adeccoliga-laget Bryne.
Hovedkonklusjonen etter 90 minutter ble at TIL lyktes i å demonstrere divisjonsforskjellen til Bryne. Men hjemmelaget motsto fristelsene etter pause, og snøt dermed hjemmepublikummet for anledningen til å få demonstrert overkjørsel – og det som kanskje kunne skapt en ekstra gnist i fotballentusiasmen i Ishavsbyen.

Førsteomgangen var solid fra hjemmelagets side. Laget sikret seg det viktige førstemålet allerede før det var spilt 10 minutter, på en corner servert av Tommy Knarvik, som i et slags samarbeid mellom finnmarkingene Sigurd Rushfeldt og Tore Reginiussen fant veien til nettmaskene.

Scoringen ga trygghet og ro til å prøve å spille god fotball, noe laget også gjorde: Forsøket fra Morten Moldskred halvveis i omgangen hadde fortjent tellende resultat. Men det presise fremspillet fra Tommy Knarvik, ble ikke foredlet bedre av Moldskred enn at skuddet gikk i stolpen.

Sigurd Rushfeldt doblet ledelsen da han nikket Knarviks pasning i mål, og dermed avsluttet et lekkert angrep, som startet med en våken Lars Iver Strand sentralt i banen, som øynet Karviks lange løp skrått utover i banen.

Rushfeldt kunne skaffet seg selv ekte hattrick før pause da han ved to anledninger ble «satt opp» av Morten Moldskred. Den siste av disse – en heading like før pause – var «feit», og endte like utenfor.

Med 2-0 til pause hadde hjemmelaget på mange måter sikret cupavansementet, og dette bar andreomgangen preg av. Bryne ble stadig nektet å komme til klare målsjanser, og var derfor i realiteten sjanseløs i å nekte TIL cup-avansementet. Men heller ikke hjemmelaget skapte mye etter pause.

Ti minutter ut i omgangen gjennomførte TIL et kontringsangrep tatt ut av læreboka, der både Helge Haugen, Tommy Knarvik, Morten Moldskred og Lars Iver Strand var involvert – og der Strand til slutt avsluttet utenfor.

Ti minutt før full tid fyrte Morten Moldskred av et distanseskudd av høy kvalitet, der Bryne-keeper rakk ned i hjørnet og fikk fistet til corner, og i sluttminuttet kom Tom Høgli opp fra backplass og fikk levert fra seg et anstendig skuddforsøk.

Det var det som ble skapt lekre ting på en hel omgang.

– Vi gjør ikke mer enn vi må i dag, erkjenner Sigurd Rushfeldt.

– Jeg tror nok vi kunne ha satt inn et ekstra gir i andre omgang, dersom vi hadde vært nødt, sier han, og er først og fremst glad for at TIL har lyktes i å kvalifisere seg for kvartfinale for første gang siden 2003. Den gang varte cup-eventyret helt til semifinale.

TILs beste var Tore Reginiussen.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad IL.