Tippeligaen 2008: Viking - Tromsø IL

De forspilte sjansers kamp.

Etter en nervøs åpning fra begge lag er det Viking som får kampens første sjanse. Etter 18 minutter er det Niang som får gå opp umarkert mellom TIL-stopperne, men headingen går en meter over målet. Tre minutter senere blåser Ødegaard avgåre et skudd. Det går via et TIL-hode og like utenfor stolpen. Etter 27 minutter er det Tommy Knarvik sin tur å teste skuddfoten. Med venstrebeinet blir det veldig enkelt for Nicht.

Halvtimen er spilt da Ruben Yttergård Jenssen treffer Helge Haugen med en frekk lobb. Volleyforsøket hans går imidlertid en meter til siden for mål. Knappe fem munutter før slutt tar Viking et langt raskt kast. Det sender Fillo alene gjennom mot Sead Ramovic, som gjør en mesterlig redning. Etter 43 minutter spiller Y.Jenssen en genial pasning til Sigurd Rushfeldt. Fra ti meter sender han ballen i nettveggen. Munttet senere får han sjansen igjen etter et godt innlegg fra Kevin Larsen. for denne gangen går ballen  utenfor og lagene går til pause med 0-0.

Til tross for at det er TIL som er best i inneldingen av andre omgang får Viking uttelling etter ti minutter. Fillo går i bakken etter felling av Miika Koppinen. Straffesparket setter Stockholm kontant i mål. Etter 70 minutter får Nisja motta ballen feilvendt i boksen med Koppinen for seint oppe i ryggen. Han får lov til å vende altfor lett og sender ballen stang inn i motsatt hjørne. 76 minutter er spilt da Knarvik slår en god corner.

Stenslid er bare en centimeter unna å sette ballen i eget nett. 78 minutter er spilt og Joel Lindpere serverer ballen inn i boksen. TIL prøver å flytte spillet høyere opp på banen og etablerer press på Viking, men siddisene har gjort hjemmeleksa og står godt i duellene. På overtid kommer Morten Moldskred alene gjennom, men han setter ballen en meter over mål. Enda mer på overtid får TIL straffe som Rushfeldt setter sikkert i mål. Men det ville seg ikke for TIL, som går på sitt andre tap på rad.

Ruben Yttergård Jenssen var TILs bestemann. Viser mange ganger fint overblikk da han trer gjennom flere geniale pasninger. Godt med defensivt og viser stor løpskapasitet.   Dommer var Roy Helge Olsen fra Fløy.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 06.10.2008