Tippeligaen 2008: Tromsø IL - Stabæk

Bronselaget 2008.

Alle visste hva betingelsene var før kampen, og hva spillet ble deretter; et intens oppgjør i høyt tempo. Kampen er kun to minutter da Stabæk åpner sjansestatistikken. Nannskog og Farnerud får hver sin sjanse, men Sead Ramovic redder. Rette etter dette har TIL noen småfarligheter på skudd, men alle går utenfor. Ti minutter ut i omgangen bryter TIL et Stabæk-angrep. Joel Lindpere fører ballen 40 meter og chipper ballen elegant inn i feltet. Der kommer Tommy Knarvik og setter ballen kontant i mål på halvspretten. 17 minutter er spilt da Sigurd Rushfeldt er frempå, mens hans forsøk blir hindret av keeper Iven Austbø. Rett over halvtimen er spilt da Stabæk skaper sin største sjanse i omgangen. Et perfekt innlegg fra Høiland treffer pannebrasken til Daniel Nannskog. Fra 11 meter header han rett utenfor. Dermed ledet TIL 1-0 til pause, og i en omgang det fort kunne ha vært scoret både to og tre mål til.

I andre omgang har TIL et stort overtak innledningsvis. Kun svak presisjon på den siste tredelen hindrer TIL fra å skape de saftigste sjansene. Seksti minutter er spilt da Tore Reginiussen bryter et angrep. Han blir med fremover og er nær ved å sette inn en retur fra Morten Moldskred. Tre minutter senere skrur Stabæk et frispark rett utenfor lengste stolpe.  25 minutter ut i omgangen blir Joel Lindpere felt 25 meter fra mål. Skuddforsøket fra Tommy Knarvik går derimot høyt over. Kvarteret før slutt treffer et langt oppspill  fra Ramovic, Moldskred. Skuddforsøket hans er hardt, og Austbø i Stabæk-målet må gi corner. Fem minutter før slutt prøver Rushfeldt på en frekk lobb, men Austbø er med på notene. Mot slutten av kampen prøver Stabæk å etablere et press. Men det hjelper lite. TIL rir av stormen og tar bronsemedaljen i det herrens år 2008. Gratulerer så mye !!

TILs beste var Douglas Sequeira. En bauta i forsvaret. Hindrer Daniel Nannskog i bakrom hver gang med å plssere seg helt rett.   Dommer var Kjetil Sælen fra Arna-Bjørnar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 02.11.2008