Tippeligaen 2008: Strømsgodset IF - Tromsø IL

Sterk TIL-seier i Drammen.

Etter ni minutter får Godsets Andre Bergdølmo kampens første sjanse. Et frispark fra atten meter går rett i Sead Ramovics brystkasse og TIL får klarert. 30 sekunder senere er Morten Moldskred bare centimetre fra å rekke frem på et innlegg. Etter atten minutter tar Godset ledelsen etter en kjempetabbe av Miika Koppinen. Han slår ballen rett i beina på Christer George, som spiller fri David Nielsen. Han blir lagt i bakken, men ballen er fri og Georges sklir den i mål.  32 minutter var spilt når Tommy Knarvik skyter på halvspretten fra  atten meter. En meter utenfor venstre kryss. To minutter før pause utligner TIL. Ruben Yttergård Jenssen spiller tilbake til Tommy Knarvik som smeller til fra atten meter. Ballen går via en Godset-forsvarer og i motsatt kryss.

Moldskred får muligheten fra skrå vinkel etter bare ti sekunders spill av andre omgang, men skyter langt over. Etter fem minutter tar TIL ledelsen. Et innlegg fra Helge Haugen havner i beina til Kevin Larsen etter at en forsvarer ikke får kontroll. Han setter ballen kontant i motsatt nettvegg og dermed 2-1 til TIL. Etter 58 minutter ender et frispark på hodet til Douglas Sequeira som header rett på keeper. Bare to minutter senere header samme mann utenfor etter corner. Etter 66 minutt får Stian Ohr slått inn og på bakre stolpe header Christer Georges mot mål, men en bra redning hindrer scoring.

Etter 73 minutter holder Tommy Knarvik å tabbe seg ut, men David Nielsen klarer ikke å overliste Ramovic. To minutter senere header Helge Haugen like over etter frispark. Etter 77 minutter blir det 3-1. Joel Lindpere slår et frispark inn i feltet og Miika Koppinen gjør det godt igjen med å heade ballen i mål. Glenn Andersen er svært nær ved å heade ballen i mål etter corner, men ballen går bare centimetre over. Da er det spilt i 80 minutter. Kampen ebber ut med 3-1 seier til TIL. Sølvplassen er enda sikrere nå, og det er bare tre poeng opp til Stabæk som leder.

Douglas Sequeora var banens beste. Han var solid i lufta, tar David Nielsen hver gang. Spiller også med stor selvtillit langs bakken, og gjør knapt en feil med ballen.   Dommer var Ken Henry Johnsen fra IL Flint.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 22.09.2008