Tippeligaen 2007: Tromsø IL - Viking

Douglas i kamp med Ijeh.

Liksom siste kamp mot Aalesund, får "Gutan" en kjempeåpning på kampen, når Joel Lindpere flyr skyhøyt og nikker innlegget fra Morten Moldskred inn. Kampen bølger noe frem og tilbake etter scoringen, hvor begge lag hadde sine sjanser. Men når Ragnvald Soma header ballen bakover samtidig som keeper Thomas Myhre sklir, går TIL opp i en 2-0 ledelse. Joel (26) har trent denne siste uka på å komme tidlig inn foran mål. Nå trengte han bare tre minutter på å komme først.

Etter hvilen er det klart bortelaget som er mest aggresivt. Men en veldig god Sead Ramovic i TIL-målet varter opp med flere klasseredninger, og sørger for dårlig uttelling på gigantsjansene til Viking. Ikke før Christian Steen er noe klønete og handser inne i straffefeltet må Ramovic gi tapt. Stockholm setter det påfølgende straffesparket utagbart i mål. TIL har også flaks når Sigurdsson presterer å skli ballen over fra knappe tre meter, kun tre minutter etter reduseringen. TIL vinner her sin fjerde kamp på rad og klatrer på tabellen, nærmere og nærmere en medaljeplass.

Sead Ramovic var TILs beste, han berger seieren med flere klasseredninger etter hvilen. Ellers herlig arrogant og rutinert.   Dommer var Brage Sandmoen fra Kjelsås.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Bladet Tromsø).

Oppdatert: 08.10.2007