Tippeligaen 2007: Rosenborg BK - Tromsø IL

Patrice Bernier takker nei til ny kontrakt.

Et fyrverkeri av en omgang. Patrice Bernier byr opp til vals, men ingen av Rosenborg-forsvarerne klarer å følge med i takten. Midtbanespilleren gir TIL ledelsen med et kraftskudd i vinkelen midtveis i omgangen. Rosenborg får ristet av seg kalddusjen og Steffen Iversen utligner bare to minutter senere etter klabb og babb i TIL-forsvaret hvor Tore Reginiussen ble lurt av Traore aller først.

Patrice Bernier fører TIL på ny i ledelsen med en suser av et frispark fra 25 meter, også denne gangen i vinkelen - via tverrliggeren. Fem minutter før pause feller RBK-keper Hirschfeld, Bernier innefor 16-meteren og Ole Martin Årst er sikker fra krittmerket;  3-1 til TIL. Rosenborg reduserer imidlertid rett etterpå da Steffen Iversen løper fra TIL-forvaret og setter 2-3.

Andre omgang ble ikke  like fartsfylt, men med en drøss av store sjanser begge veier. Ti minutter spilt da Iversen løper bak ryggen til Tore Reginiussen og header enkelt inn Traores innlegg til 3-3.  Stephen Ademolu og Ole Martin Årst hadde etter dette to kjempesjanser til å gi TIL ledelsen igjen, men Ademolu sitt forsøk endte i stolpen mens Årst blåser ballen over målet på sin sjanse.

Kvarteret før slutt får Yngvar Håkonsen sitt andre gule kort etter en takling av Marek Sapara, og får dermed se det røde.  TIL forsvarer seg bra, og Joel Lindpere har en god sjanse til å sikre seg seieren. I stedet får Rosenborg alle poengene da innbytter Alexander Tettey setter inn vinnermålet to minutter på overtid. Surt, men en fantastisk kamp sett med nøytrale fotballøyne.

Patrice Bernier ble TIL`s store spiller.   Dommer var Kjell Sælen fra Arna Bjørnar.

Oppdatert: 16.04.2007