Tippeligaen 2006: Vålerenga IF - Tromsø IL

For tredje gang på de fire siste sesongene har et tilsynelatene "sikkert" nedrykk endt med ny kontrakt i Tippeligaen.  Det er faktisk like spennende og dramatisk - og faktisk imponerende - hver gang. Men jeg tror tiden er inne for en grundig evaluering på Alfheim.  Og en ny tid , rett og slett.  For Tromsø IL kan ikke på sikt leve på kanten av stupet. Og definitivt ikke basert  overlevelsen på å sparke hovedtrener med samme hyppighet. De fem siste sesongene har TIL sparket Terje Skarsfjord, Trond Johansen, Otto Ulseth og Ivar Morten Normark.  Det er neppe langt unna en plass i Guinnes rekordbok.

Så til selve kampen hvor vi faktisk tapte 1-3, men likevell vant.  TIL startet brukbart, og fikk betalt med scoring etter 11 minutter. Det var en herlig kontring dratt opp av Hans Åge Yndestad. Via Sigurd Rushfeldt og Lars Iver Strand havner ballen hos Ole Martin Årst, som i mistenkelig offsideposisjon setter inn 1-0. Så tar Vålerenga mer og mer over. Og det er fullt fortjent at Jan Derek Sørensen scorer på et frispark. TIL sliter sentralt på midten, hvor Bernier og Strand har alt for mange balltap.

Andre omgang begynner som første omgang sluttet:  TIL forsvarer seg med nebb og klør, mens Vålerenga styrer det meste som skjer ut på banen. I det 57. minutt bryter VIF en TIL-kontring, Jepsen legger inn til Berre som bryster ballen i mål. Fem minutter senere smeller Rushfeldt til fra kort hold - like utenfor!  Tre minutter før slutt får VIF frispark som Jebsen dunder inn til 3-1. Det ble nervepirrende på slutten, men TIL klarte å holde seg over streken.

TILs bestemann var Sead Ramovic.   Dommer var Roy Helge Olsen fra Flekkerøy.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Bladet Tromsø).

Oppdatert: 06.11.2006