Tippeligaen 2006: Tromsø IL - Viking

0-1 for Stabæk, 0-2 for Ham-Kam, 0-0 mot Odd, 1-1 mot Rosenborg og 0-0 mot Viking. Det er TILs fem hjemmekampeer denne sesongen. Og en av grunnene  til at TIL forblir jumbo i Tippeligaen. Å vinne på eget gress er helt nødvendig for å overleve. Ham-Kam, gjør det, Sandefjord gjør det. Men så langt har ikke gutan gjort det. Og det er selvsagt ikke godt nok. Det hjelper ikke at prestasjonene har vært brukbare, når de ikke får uttelling i form av tre poeng. Dette Viking-laget var det definitivt mulig å slå. Men når det går 41 minutter før TIL skaper en sjanse i andre omgang, sier det sitt.

Nå manglet TIL Roar Christensen og Lars Iver Strand i denne kampen - og det er selvsagt ikke ideelt når laget var i en spillemessig flytsone. Jeg synes imidlertid Rune Berger gjorde en kjempejobb som ballvinner i den sentrale midtbanerollen. Desverre var det langt under akseptabelt nivå hos den andre midtbane-erstatteren, Joachim Walltin. Han slo vekk alt for mange baller.

I første omgang var TIL i førersete de første tretten minuttene. Så datt underholdningsverdien betraktelig - før en ny god TIL-periode mot slutten av omgangen. Viking skapte svært lite. Knut Borch måtte tidlig i omgangen ut med skade, en uheldig landing under oppvarmingen førte til at han skadet ankelen igjen. I andre omgang fikk Viking et par muligheter i starten. TIL tok over spillet, men sleit med å komme til sjanser - før et par store helt på slutten.

Kampens TIL-spiller ble nærmest som vanlig Tore Reginussen, duellsterk og god offensivt, er dette en ny Hoftun ?.   Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 21.05.2006