Tippeligaen 2006: Sandefjord - Tromsø IL

Sist etter første serierunde, sist etter andre serierunde og sist etter tredje serierunde. Eneste lag uten poeng. Ett mål på tre kamper.  Fotballtabeller er nådeløse. De forteller riktignok skjelden sannheter i april. I hvert fall ikke i Norge. Men Tippeligatabellen 24. april 2006 lyver ikke når det gjelder det laget som ligger på 14. plass. Tromsø IL har dessverre vært akkurat så dårlig som tabellen viser. Og det bekymrer.

Dette var første gang klubbene møttes i Tippeligaen. Jevnspilt åpning, preget av mye dueller og lite finspill. Benjamin Kibebe kunne fått en kjempesjanse alene med keeper, men første berøring ødela. I stedet tok Sandefjod ledelsen da Tobiassen ble spilt igennom, og fant en umarkert Tegstrøm. Kari Arkivou og Tommy Knarvik hadde kjempesjanser til å øke ledelsen, men skjøt svakt utenfor. Ademolu var eneste TIL-trussel offensivt, uten at laget klarte å spille seg til en klar målsjanse i første omgang.

Sandefjord fortsatte å produsere store muligheter i starten av andre omgang, og TIL var heldige som unngikk flere baklengst første kvarteret. "Guten" i 4-4-2 de siste 45 minuttene, kom mer med utover, uten å klare å produsere muligheter. Dermed en fortjent seier til hjemmelaget.

TILs beste var keeper Knut Borch, han hadde flere gode redninger i andre omgang, men var på halvdistanse på 0-1 målet.   Dommer var Svein E. Edvardsen fra Hamar IL.

Oppdatert: 24.04.2006