Tippeligaen 2006: Fredrikstad FK - Tromsø IL

Nå er det alvor. Skikkelig alvor. Tromsø IL er i ferd med å bli akkterutseilt i årets Tippeliga. En runde før VM-pausen gir et blikk på tabellen en slags akutt depresjon. Det begynner å bli et lite hav oppover.  I åpningen av første omgang slet TIL, men går veldig heldig opp i 1-0 etter en keepertabbe av Steinar Sørlie, da Ole Andreas Nilsen scorer på et frispark.  Så tar Fredrikstad over kampen, og anført av en fantastisk Raymond Kvisvik scorer laget to kjappe. Det første av en glipp av både Benjamin Kibebe og Tamas Szekeres. Det andre på en corner, hvor Ole Martin Årst setter ballen i eget mål. Årst gjør det godt igjen ved å sette 2-2 rett før pause.

TIL får en grusom start på andre omgang da Roar Christensen forærer Kvisvik ballen på 20 meter. Han utnytter at Stamatopoulos står på havdistanse og lobber inn 3-2. Så utnytter Toth både duellsvikt og at Stamatopoulos står på halvdistanse igjen. Og for å gjøre det komplett banker så Bertelsen inn 5-2 fra nesten død vinkel  på frispark.  TIL får et trøstemål, etter at Fredrikstad scorer et klosset selvmål på corner.

TILs beste var denne gang Patrice Bernier.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad IL.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Bladet Tromsø).

Oppdatert: 29.05.2006