Cup NM 1.runde 2006: Grovfjord IL - Tromsø IL

Rune Berger (28) er TILs potet. I går sendte han "Gutan" et lite skritt nærmere Ullevaal. Som høyrekant!   I vinter har Rune spilt midtbane, midtstopper og spiss. Da TIL byttet ut en drøss spillere fra laget mot Grovfjord i cupen, ble han flyttet ut på en meget ukjent høyre kant, og svarte med storspill. Særlig før pause var han stor, med en scoring og to målgivende pasninger.

Både Ruben Yttergård Jensen og Joachim Walltin benyttet Rune Bergers servitørdag til å score sine første mål for TIL. Ved begge de to scoringene var det Rune Berger som kjempet seg til linja. Etter 34 minutter la han inn til Walltin på første stolpe, som han enkelt satt i mål.  I det 39. minutt var Rune frempå igjen. Da slo han inn til Stolpa. I duell med keeper Karl Harald Bruun ble ballen liggende igjen. Og Ruben Yttergård Jenssen fikk sjansen til å score sitt første TIL-mål.  Så etter 41 minutter kom en glimrende TIL-overgang på venstresida. Roar Christensen slår inn. Rune Berger stupheader vakkert inn nede i hjørnet. 0-3.

Men det stoppet ikke der for Berger. Rett etter pause var han innvolvert igjen. 50. minutt: strålende angrep på TILs venstreside. Walltin finner Yttergård Jenssen, som slår hardt inn. Rune Berger hæler ballen til Thomas Hafstad, som sikkert banker inn 0-4. Og samme Thomas Hafstad fikk æren av å sette siste spikeren i Grovfjord-kista med TILs femte mål.

Dommer var Inge Henning Andersen fra Innstranda.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 11.05.2006