UEFA Cup gruppespill 2005: Tromsø IL - AS Roma

Det skulle være et eventyr - lille Tromsø IL i UEFA-cupens gruppespill. Og etter første omgang til delvis bravissimo i flomlyset på Alfheim, lignet det akkurat det. Et eventyr. Men det glapp i andre omgang. Roma tok mer og mer over. Og da argentineren Leandro Curfe løp inn seiersmålet noen minutter før slutt, var det egentlig snipp snapp snute.   For skal man videre i denne turneringen, må man helst vinne to kamper og spille en uavgjort for å bli blant de tre beste. Seks av åtte i fjorårets gruppespill måtte ha sju poeng for å avansere til cupspillet i februar. Dermed ser alle at TIL står foran en meget vanskelig oppgave i de tre gjennstående kampene - to på bortebane.

Det var litt nervøst i starten. Flere baller opp og fram og et visst Roma-overtak.Men så ristet "Gutan" av seg nervøsiteten, tok gradvis over og skapte sjanser. Joachim Walltin som spilte sin beste kamp i TIL-trøya siden overgangen fra Moss i sommer, testet skuddfoten flere ganger. Og Karim Essediri hadde et par gode forsøk.  Men mot spillets gang scoret Roma - på sin aller første sjanse, og lagets eneste før pause. Store sterke Koffour fra Ghana vant duellen med Yndestad fra Tønsvik etter en corner.

Men Roma fikk svar på tiltale - på dødball, selvsagt. En god "serv" av Lars Iver Strand, duellstyrke x 2 og Årst, selvsagt.  Ole Martin Årst, igjen var han på rett plass og fikk presset ballen i mål. Alfheim Eksploderte. For scoringen var så fortjent. Og ga håp om mer moro i andre omgang.  Men det ble ikke så gøy. Nå var det Roma som skapte sjansene. TIL fikk ikke til noe som helst og virket rett og slett sluttkjørte. Men så lenge ikke Roma scorer på sine store muligheter, var det håp om seier. Og med kvarteret igjen, kunne innbytter Stephen Ademolu igjen bli den store helten. Men canadieren må jobbe med avslutningene på treningsfeltet. I den fasen av spillet har han mye å gå på. I stedet kom 2-1. Ikke ufortjent, kampen sett under ett.

Romas spillere fikk tre gule kort og Simone Perotte måtte se det røde kortet da det gjennsto to minutter.

Dagens TIL-spiller var Bjørn Johansen. Han styrer på midten, og vinner stort sett alt i lufta. Finner til tider det fine drivet vi så så ofte på 90-tallet.   Dommer var Peter Sippel fra Tyskland.

Oppdatert: 20.10.2005