Tippeligaen 2005: Vålerenga IF - Tromsø IL

Bjørn Johansen gjorde som i fjor - scoret mot Vålerenga. Også denne gangen var Morten Pedersen nest sist på ballen. Dette poenget styrket håpet om en solid høst.  - Om Vålerenga hadde vært motstander i hver kamp hadde jeg blitt toppscorer. Det er vel det laget jeg scorer oftest mot i Tippeligaen, gliser Bjørn Johansen, etter sitt første mål på 14 måneder og mål nummer 34 i Tippeligaen.

VIF-trener Ketil Rekdal mente Vålerenga gjorde bortimot årsbeste de første 20 minuttene - før Tromsø IL fikk kontroll på kampen. Faktisk slapp Rekdal å forklare hvorfor vertene gikk på et tap!   Patrice Bernier (to sjanser). Hans Åge Yndestad og Runar Normann kunne alle ha kommet på scoringslista. Men Arni Gautur Arason stoppet alle forsøkene, bortsett fra Bjørn Johansen sitt, og ble kåret til bestemann av "klanen".

Det ble en drømmeåpning av Vålerenga, med scoring allerede etter seks minutter. Men da burde faktisk TIL ha ledet 1-0. Etter scoringen hadde vertene et lite spillemessig overtak, men TIL var farlig på kontringene og burde fått scoring ved Yndestad etter 25 minutter. De siste 20 minuttene av første omgang var jevnspilt. Derfor hadde uavgjort ved pause vært et greit resultat.

Steffen Iversen burde gitt Vålerenga en drømmeåpning på andre omgang me straffespark, men TIL-keeper Lars Hirshfeld reddet straffesparket. Den redningen skaffet TIL selvtillit og det var veldig fortjent at Bjørn Johansen sørget for 1-1, 11 minutter ut i omgangen. TIL hadde noen muligheter som kunne gitt tre poeng. På slutten presset vertene for å få seiersmålet, uten at de skapte noen store sjanser. 1-1 var derfor greit.

Dagens TIL-spiller var Bjørn Johansen. I likhet med de øvrige gjorde "Bummen" en manns jobb. God i duellspillet og mannen bak ett poeng.   Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Oppdatert: 08.08.2005