Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Viking

Så var den i boks; Tippeligakontrakten 2006. Og måten det skjedde på gir håp om mer moro på Alfheim neste år. Viking kom til Tromsø med Monacos skalp i UEFA-beltet. Men var sjanseløs i gjørma. Totalt utspilt av et aggresivt og meget godt TIL-lag. Med større effektivitet hadde dette blitt de perfekte reprise på åpningskampen mot Viking i fjor (4-0).  Men det var definitivt verken været eller banen som var årsaken til at "gutan"på en overbevisende måte berget plassen.  Den femte strake seieren - hvilket er rekord for TIL i Tippeligaen - som kom som resultat av meget gode inidividuelle prestasjoner. Og et kollektiv med stor K.

Aller best var Morten Pedersen.Han var helt Beckenbauer i perioder i midten bak. Men også andre sto fram. Stephen Ademolu reiste seg etter missen mot Roma og var en kontant trussel med farta si.  Så var det spesielt å klappe veteranene Bjørn Johansen og Roar Christensen av Alfheim for siste gang i en seriekamp. Og begge har i sterk grad bidratt til den gedigne oppturen nå på senhøsten.

TIL tok initiativet fra start, men skapte ikke sin første sjanse før etter elleve minutter. Ole Martin Årst fikk de to første sjansene for "Gutan" uten uttelling. Det måtte faktisk en Viking-spiller til for at TIL skulle score. Et glimrende angrep regissert av Roar Christensen og Lars Iver Strand endte med at Frode Hansen satte ballen i eget mål. Det var fortjent nok etter første omgang.

TIL fortsatte overtaket i andre omgang. Stephen Ademolu var en trussel med farta, og det var konsekvensen til at Viking-keeper Anthony Basso ble utvist etter 52 minutter, da han felte kanadieren som siste mann. TIL fortsatte å produsere nok sjanser til å punktere kampen, men klarte ikke å sette inn 2-0 som hadde roet nervene. Likevel ingen tvil om at TIL vant en særdeles fortjent seier.

Dagens TIL-spiller var Morten Pedersen. Han storspilte i midtforsvaret. Rolig med ball, bryter foran, og vinner faktisk også løpsdueller.   Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Oppdatert: 24.10.2005