Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Vålerenga IF

På overtid reddet bokstavelig talt Freddy dos Santos alle poengene for Vålerenga på streken. Med hånda, innrømmer han selv, - ikke straffe mener dommer Per Ivar Staberg.  Situasjonen som ble samtale-emne etter kampen skjedde på overtid: Innbytter Janne Hietanen slår en corner fra høyre, som Benjamin Kibebe header rett mot mål. På streken står dos Santos og redder vålerenga fra baklengstmål og to tapte poeng. I følge TIL-spillerne og Alfheim-publikummet gjorde han det på uregelmentert vis -med hånda.

Ole Martin Årst er ikke bekymret over at han har spilt fire kamper uten scoring.   - Dere journalister venter nok mer enn meg. Jeg har ikke fokus på det i det hele tatt, scoringene kommer når de kommer, sier Ole Martin Årst.  TIL-kapteinen hadde ikke de store muligheten - bortsett fra et skudd fra hjørnet av 16-meteren. Men ellers hadde Karim Essediri, Hans Åge Yndstad, Benjamin Kibebe og ikke minst Bjørn Johansen muligheter til å score.  - Spesielt Bjørn Johansen burde scoret da han headet over fra to meters hold.

Vålerenga fikk en drømmeåpning med 1-0 etter bare sju minutter. Etter scoringen hadde TIL et spillemessig overtak, men vertene maktet ikke å omsette sjansene i scoringer. Og når de ikke maktet det, ledet gjestene fortjent 1-0 til pause.  Også i starten av andre omgang var TIL det beste laget, midtveis i omgangen kunne Vålerenga ha økt ledelsen. Men Bo Andersen stoppet Christian Grindheims skudd på en utmerket måte. TIL presset mot slutten, men Vålerenga tok alle poengene.

Dagens TIL-spiller ble nok en gang Benjamin Kibebe. Han gjør som vanlig en solid kamp i midtforsvaret. Full kontroll på Steffen Iversen, kun ett dårlig oppspill.   Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad.

Oppdatert: 04.05.2005