Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Start

Med sine tre dødballscoringer mot Start sikret Ole Martin Årst seg tittelen som TILs mestscorende spiller i eliteserien gjennom tidene, og styrket posisjonen som årets toppscorer i serien. For ikke nevne livsviktige poeng i bunnstriden.  - Det er det samme hvem som scorer, bare vi berger plassen. Jeg tror publikumsreaksjonen var like mye lettelse for at vi hadde sikret tre poeng. De hadde neppe jublet like mye hvis vi hadde tapt, smiler Ole Martin Årst.

Årst TIL-scoring 49, 50 ga en komfortabel 2-0 ledelse. Men Tippeligaens mest offensive venstreback, Marius Johnsen, ga Start håp, med sin redusering rett før pause. Og om det ikke var enveiskjøring i andre omgang mot TIL målet, så var det i all fall tydelig at det var sørlendingene som var i førersetet. - De trykket veldig på, og 3-1 målet kom på et veldig gunstig tidspunkt. Vi begynte å bli tunge i beina og hodet, men jeg er stolt av at vi red av stormen, og veldig fornøyd med hvordan vi vant kampen, bare tre dager etter krigen i Istanbul, sier Årst.

Scoringsrekorden bryr han seg ikke mye om nå. - Det kommer til å bety noe etter sesongen. Hvis vi berger plassen da. Istedet gledet han seg mer over at laget scoret tre ganger på dødball. Først headet han inn returen etter at Tamas Szekeres stusset ballen i tverrliggeren. Så styrte han Lars Iver Strands frispark vakkert i krysset, også det med hodet.  I andre omgang kom den befriende flikken, etter et frispark fra Hans Åge Yndestad.

Altså drømmeåpning for TIL på Alfheim, med ledelse etter sju minutter. Og når scoring nummer to  kom fjorten minutter senere virket det avgjort. Utover i omgangen kom Start bedre med i matchen, uten at de skapte de store sjansene. Scoringen til gjestene kom ut av ingenting. Andre omgang åpnet med en stor sjanse til hvert av lagene. Deretter etablerte Start et spillemessig overtak og 2-2 lå i lufta. Men så dukket Årst foran Start-målet igjen og avgjorde matchen. De sikret tre viktige poeng i bunnstriden.

Nesten unødvendig å nevne hvem som ble dagens TIL-spiller, men for ordens skyld ble det Ole Martin Årst.   Dommer var Alfheim-debutanten Kristoffer Helgerud fra Lier.

Oppdatert: 03.10.2005