Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Odd Grenland

TIL fikk ikke noen enkel jobb mot Odd Grenland med Bjørn "Bummen" Johansen utvist allerede etter 23 minutters spill av kampen. I en duell i feltet på corner fra venstre, havnet han i klammeri med Odds Oliver Occean og ble utvist for en albu.  - Han plasserte et godt tak rundt ballene mine, og da er det klart jeg prøver å få armene hans bort, sier Johansen selv. Det var en refleks hvor jeg slår med armen, sier Johansen og demonstrerer.

Otto Ulseth og resten av TIL kan dermed få litt av en midtbanekrise de neste kampene. Tyrkiske Besiktas var tilstede på Alfheim for å se Patrice Bernier. Bjørn Johansen får etter alt å dømme - to eller tre kamper karantene. Og når innbytter Rune Johansen pådro seg gult kort som gjør at også han må stå over neste kamp, blir det tynt  sentralt på midtbanen.

Dette var den åttende kampen på rad uten seier for TIL. Det ble en fryktelig første del av kampen. Først 0-1 ut av ingenting, så rødt kort. Omtrent det stikk motsatte av den  gode starten av andre del av sesongen som TIL ville ha. Selv med ti mann i over en time skapte TIL flest målsjanser - blant annet tre store i andre omgang. Men Odd-keeper Rune Jarstein reddet to av dem, og den tredje sleivet Ole Martin Årst langt utenfor. Trykk mot Odd-målet mot slutten, men uten resultat.

Et friskt innhopp av Ademolu varmet litt. Men ting går ikke veien for bunnlag. Og TIL er nå et bunnlag.

Dagens TIL-spiller var Patrice Bernier, han var en motor på midten for TIL. Skaper mye på egen hånd. Kan fort ha imponert Besiktas. Ellers spilte Knut Borch og Tamas Szekeres veldig bra.   Dommer var Tom Henning Øvrebø fra Nordstrand.

Oppdatert: 25.07.2005