Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Lyn

TIL var heldige som ikke lå under til pause. Lyn med fire klare målsjanser, alle glimrende reddet av Knut Borch. TIL skapte kun en målsjanse de første 45, den var imidlertid gedigen. Hans Åge Yndestad kriget til seg ballen, og skjøt fra kloss hold rett i ansiktet på Lyn-keeper Ali Al-Habsi. TIL sto farlig høyt, med varierende ballpress, og med mer dyktighet hadde Lyn straffet "Gutan" hardere. Men målløst til pause.

TIL med bedre balanse i andre omgang, og fikk stoppet Lyn-overgangene. Lars Iver Strand hadde en megamulighet i omgangens andre minutt, mens Ole Martin Årst headet i stolpen, ettersom TIL festet mer og mer grep. TIL klarte seg best spillemessig, men Lyn forsvarte seg godt, der midtstopper-duoen Berntsen/Lustu sto frem. Dermed ble det målløst.

Lyn-trener Henning Berg mener laget burde tatt med seg tre poeng fra Tromsø. - Jeg er kjempefornøyd med første omgang. Da var guttene gode. Vi manglet bare scoringene.  Det lød en lettere pipekonsert fra det fåtalle publikumet etter kampen.  -Hasardiøst dårlig før pause, konkluderer Bjørn Johansen. Midtbanespilleren var i særklasse best av utespillerne hos TIL.

Men det hjalp lite da det stort sett var i duellspillet han måtte bruke kreftene sine. - I første omgang slo vi alt for mye langt og vi tørr ikke spille etter mønstret vårt. Men Bjørn er fornøyd med spillet etter pause. - Da spilte vi gjennom leddene slik vi trener på. Da var vi klart best. Og vi klarte å spille ut et Lyn-lag som lå lavt.   0-0 betyr at uavgjortspesialisten TIL har spilt seks uavgjort av 11 seriekamper.

Dagens TIL-gutt var Knut Borch. Han hadde avgjørende redninger i første omgang. Klasse mot Hamoud to ganger, stor refleks mot Smedrud. En glipp på corner, noen småsleiv på utspill, ellers bunnsolid.   Dommer var Kjell Sælen fra Arna/Bjørnar.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og bladet Tromsø).

Oppdatert: 20.06.2005