Tippeligaen 2005: Tromsø IL - HamKam

I går ble han matchvinner for TIL. I dag sitter Morten Pedersen (33) i møter som kan sikre han en fotballfremtid i en annen klubb.  Ja han ble den store helten da TIL slo Ham-Kam 1-0 i serieåpningen på Alfheim. Fredag fikk "MP" beskjed om at TIL ikke ville tilby han ny kontrakt nå. - Vi kan komme til å tilby "MP" ny kontrakt, men det vil ikke skje før klubben bestemmer seg for det. Og da er det naturlig å vente til overgangsvinduet er stengt, sier trener Otto Ulseth.

Morten Pedersen ble som sagt mathcvinner. Men 33-åringen trakk frem keeper Bo Andersen som den store helten.  -Han er en klassekeeper. De to redningene han gjør, først og fremst i første omgang på skuddet fra Petter Vaagan Moen og i andre fra Geir Frigård er store redninger.

Overbevisende hjemmestart på 2005-sesongen av "Gutan". Gikk hardt ut og kontrollerte  hele første omgang, der de skapte fem kvalifiserte målsjanser - den siste gikk i mål etter et perfekt frispark av Morten Pedersen. I tillegg hadde TIL en hårfin offsideavblåsing på en heading fra Lars Ivar Strand som gikk i mål. I andre omgang kom gjestene langt mer med i kampen, men TIL klarte å dra seieren i land. Viktig å starte med seier hjemme - nå kan man klare å få en fin flyt i vårsesongen, med "den gode følelsen" som det heter. Også godt å se at Alfheim-publikummet kan ha fått en ny yndling i keeper Bo Andersen. Hans to klasseredninger varmet i vårkulda.

De knappe fem tusen tilskuerne så ut til å storkose seg på Alfheim. Også det nye bilettsystemet fungerte slik det skulle. -Det kunne kommet mere folk, men vi vet jo at Ham-Kam ikke er det laget som trekker mest folk, sier daglig leder Bjørn Tore Markussen. Mot Vålerenga utvides kapasiteten med 600 plasser.  Otto Ulseth trakk fram Lars Iver Strand. 21-åringen løp og løp, kom betydelig mer med i spillet enn i serieåpningen mot Odd.

Nordlys mener at "Dagens TIL-spiller var Ole Martin Årst. Kriger som alltid på topp. Også tilrettelegger på et par gode sjanser. Men skulle absolutt ha åpnet målkontoen for i år, da han kom kliss alene to minutter før full tid, og det samme fire minutter på overtid, denne gikk i stolpen.   Dommer var Kjell Alseth fra Stjørdals/Blink.

Oppdatert: 18.04.2005