Tippeligaen 2005: Tromsø IL - Aalesund FK

For første gang siden 14. september 2003 scoret TIL på straffespark i en seriekamp. Men ett poeng er to for lite - og etter kampen tok Steinar Nilsen og co. et oppgjør med publikum.  TIL-trener Steinar Nilsen ga et budskap med klar adresse til hjemmepublikum etter 1-1 mot bunnlaget Aalesund. Det jeg ikke finner meg i er pipekonsert mot egne spillere på Alfheim, slo Nilsen strengt fast.

Ole Martin Årst var mannen som berget ett viktig poeng for TIL. Selv om alle var enige om at det var to poeng for lite. Og det var mye mumling på tribunene da Årst la ballen på straffemerket, men det var ingen tvil.  Hardt i hjørnet.  Perfekt utført.  Benjamin Kibebe tok ansvaret for Aalesunds scoring.  - Jeg feilberegnet ballen. Det er slik som skjer. Scoringen var min feil, sier Kibebe. 24 åringen hadde ingen problemer å ta på seg skylden.

Totalt sett tamt av vertene de første 45 minuttene. TIL kan takke keeper Lars Hirscfeld for at Aalesund ikke scoret flere ganger i første omgang. TIL hadde en god periode midt i omgangen - blant annet med to farlige avslutninger av Lars Iver Strand. Andre omgang var et ork, helt til Årst scoret på straffe. Det var vel også hele beholdningen de siste 45 minuttene.

Dagen TIL-spiller var Lars Hirschfeld, han holdt TIL inne i starten av kampen med klasseredninger. Sjenseløs på scoringen.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Oppdatert: 29.08.2005