Tippeligaen 2005: Molde - Tromsø IL

Ole Martin Årst jublet etter sitt første mål på 500 minutter i obligatoriske kamper for TIL i år. Det ble etter hvert en fattig trøst.  - Det betyr ingenting at jeg scorer når vi taper. Når vi får null poeng er det helt uten betydning, sier Ole Martin Årst, som var på rett sted til rett tid da han bredsidet inn Lars Iver Strands skreddersydde innlegg, drøye halvveis i første omgang. Etterpå var TIL-spissen dyktig sliten, og skuffet. Både over poenghøsten og fokuset som han har fått i media de siste ukene som følge av måltørken.

Men han kunne fort blitt den store helten. Rett før pause, på stillingen 1-1, utfordret han Molde-forsvaret og skjøt ballen i stolpen fra 17 meter.  Lars Iver Strand gjorde en strålende jobb i forkant av utligningen til Årst. Og viste prov på formutløsning ved flere anledninger på "Røkke-løkka". Synes det var feil å ta meg ut da de gjorde det, følte jeg gjorde en brukbar kamp til da, sier Strand. Jonas Johansen fikk sjansen på bekostningen av Lakselvgutten, og kunne utlignet mot slutten.  Lars Iver gjorde absolutt en brukbar kamp. Men Jonas leverte varene, sier assistenttrener Steinar Nilsen.

Dårlig start av TIL, som kom på etterskudd i det meste det første kvarteret. Molde tok ledelsen tidlig, etter en forsvarstabbe. TIL kom mer med etter hvert, og utlignet på sin første sjanse. Jevnspilt den siste halvdelen av første omgang.  Samme åpning av andre som første, med stort Molde-trykk.  TIL heldig som unngikk baklengst det første kvarteret. Da TIL hadde fått demmet opp for duellspillet, og utlignet banespillet, kom baklengstmålet. Uten at TIL var i stand til å skape muligheter for utligning, med unntak av et godt skuddforsøk av Jonas Johansen på overtid.

Dagens Til-spiller var Arne Vidar Moen. Rufsete åpning, men spiller seg stort opp. Gode taklinger, sterk i lufta, men langt unna Friend da Molde-spissen avgjorde kampen. Tatt av banen i jakten på utligning mot slutten.   Dommer var Svein-Erik Edvartsen fra Hamar.

Oppdatert: 06.05.2005