Tippeligaen 2005: Lyn - Tromsø IL

Først reddet han på streken. Så headet Benjamin Kibebe TIL et stort steg veidere mot ny Tippeligakontrakt. 1-0 seieren over Lyn på Ullevaal, TILs første borteseier mot Oslo-laget i Tippeligaen noensinne, og den første siden 2-0 hjemme i 1997, fører klubben opp på 30 poeng.  - Dette var en veldig, veldig viktig seier. De ander bunnlagene tar jo poeng, så da må vi også, smiler Benjamin Kibebe. I går ble svensken den aller største av TIL-heltene som ble hyllet av supporterne på Ullevaal. På grunn av to avgjørende situasjoner.

27 minutter: Jan Derek Sørensen drar av både Morten Pedersen og Lars Hirschfeld og sender ballen mot det åpne målet. - Jeg prøvde å komme meg inn bak Lars og dekke så mye som mulig. Da han "chippet" ballen så jeg at jeg kunne nå den, og bare heade den unna, sier den svenske forsvarsspilleren.   64 minutter: Kibebe stiger til værs etter en corner fra Ole Andreas Nilsen, og styrer inn 1-0 med pannebrasken.  - Jeg ble markert av Steven Lustu, men ga han en liten dytt og kom meg unna. Da ballen kom var det bare å stange den inn, smiler Kibebe. - Det var "underbart".

TIL var utrolig heldig som ikke lå under til pause. Theorin, Leonardsen og Jan Derek Sørensen hadde alle enorme sjanser til å score i de første 45 minuttene. TIL slet med å få stengt av rom og gjennombruddspasninger mot hurtige Ogbuke og Sørensen, og det skapte trøbbel. Framover ble det slått mye langt mot Årst som hadde en tøff kamp mot sterke Lustu og Berntsen. TIL skapte ikke en eneste klar målsjanse før hvilen, og misset i tillegg viktige Christensen med skade.

Andre omgang startet med et fullstendig forandret TIL-lag, som dominerte åpningen, og kom nær scoring ved Berniers volleyskudd som traff tverrliggeren. Da Lyn jevnet ut banespillet headet Kibebe TIL i ledelsen. Det tvang Lyn fremover, og Ole Martin Årst hadde flere gode kontringsmuligheter uten uttelling. Defensivt var TIL ikke til å kjenne igjen, og hadde god kontroll etter scoringen.

Dagens spiller var Benjamin Kibebe som ble matchvinner.    Dommer var Terje Hauge fra Olsvik.

Oppdatert: 17.10.2005