Tippeligaen 2005: Aalesund FK - Tromsø IL

Lars Iver Strand jublet for TILs første borteseier på over ti måneder. Samtidig for sin egen personlige revansje. Porsangergutten har blitt kritisert for sin innsats denne sesongen. En periode lå ha sist på VGs poengbørs.  - Det at jeg har vært så dårlig er litt mediaskapt. Men hvis jeg skal snakke slik media gjør, så føles det som en revansje nå, det må jeg kunne si, smiler Lars Iver Strand.

Etter 61 minutter headet han TIL i ledelsen på Color Line Arena, hans første seriescoring for sesongen. En drøy halvtime og to Aafk-avslutninger i treverket senere jublet han og lagkameratene for den første borteseieren siden 2-1 triumfen på Viking Stadiom 4. juli i fjor. Det er tolv obligatoriske bortekamper siden.  - Men vi har jo ikke tapt mange bortekamper, og i år har vi over ett poeng i snitt. Det kan gi 17-18 poeng bare det, hvis vi fortsetter slik, mener Otto Ulseth.

Første omgang var jevnspilt, der hjemmelaget fikk de første store sjansene. Lasse Olsen hadde en fin mulighet, men Bo Andersen reddet godt. Samme duo var innvolvert like før pause på nok en Aafk-sjanse, med samme utfall. I mellom det hadde TIL en god periode, der Ole Martin Årst hadde to kjempesjanser til å score, men ble hindret av godt keeperspill av Adin Brown. TIL mer presis i pasningspillet, mye takket være det perfekte underlaget, men ikke like heldig med gjennombruddsforsøkene innledningsvis.

Det lykkes til gangs etter kvarteret av andre omgang. Lars Iver Strand avsluttet et glimrende angrep, regisert av Ole Andreas Nilsen, med å heade inn 1-0. Resten handlet egentlig mest om å demme opp bakover. Bo Andersen hadde en travel dag, men ryddet opp, med stor hjelp fra stolpe og tverrigger.

Og dagens TIL-spiller var nettopp Bo Andersen. At han holdt nullen er nesten naturstridig, store redninger i første omgang, fikk assistanse av treverket i andre omgang. Trygg og god i feltet.   Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Oppdatert: 09.05.2005