Royal League 2005: Tromsø IL - Brøndby IF

Knut Borch og TIL sov i åpningen mot Brøndby, og bidro til at klovneriet sto i fokus da Royal League-sirkuset inntok Bodø.  Det var komisk da den uheldige TIL-keeperen ble lurt av spretten etter 18 minutter, som ga Brøndby 3-1. I hele tatt var de første 26 minuttene nesten latterlige dårlig av TIL i Nordlandshallen.

Det første synlige beviset kom allerede etter ni minutter. Flere svake avklaringsforsøk endte med at Thomas Kahlenberg fant en totalt umarkert Johan Elmander som enkelt ga danskene 1-0.  For full narkose var tilstanden hos TIL-forsvaret da Brøndby enkelt lagde 1-2. Bare minuttet senere ble det nok ett mål.  Marerittåpningen var imidlertid ikke over. TIL-forsvaret sto selvmorderisk høyt mot ballsikre og bevegelige dansker, og dermed sto det 1-4.

Det ble bedre i andre omgang, og Hans Åge Yndestad som utnyttet en vannvittige keepertabbe av Karim Zaza og utlignet til 1-1 i første omgang, serverte Karim Essediri et flott innlegg, som fransktunisieren flikket forbi navnebror Zaza til 2-4.  Ole Martin Årst hadde et par småfete tilbud til å redusere ytterligere.  Men det hjalp lite på resultatet. Og ingen i Bodø ble skremt av det fjorårets seriefirer presterte mot det danske storlaget, med bakgrunn i  de første 26 minuttene.