Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Vålerenga IF

Første omgang var gørr kjedelig, det ble ikke notert en eneste målsjanse til noen av lagene. Men det ble likevel kjempet meget hardt på midtbanen, og det virket som om Vålerenga var skikkelig mørnet da andre omgangen startet.

En stadig mer frustrert VIF-gjeng gikk mer og mer opp i liminga. Og da Miika Koppinen vant en av utallige dueller i det 56. minutt, denne gang etter en perfekt Morten Pedersen-corner, var det klart for TIL-ledelse. Nedfallsfrukten ble rutinert plukket opp av Bjørn Johansen - som satte inn sitt første mål for sesongen - sitt 33 totalt i eliteserien for TIL. - Der er min oppgave å stå foran målvakten på corner. Nå havnet bare ballen foran meg, og det var greit å styre den inn, forklarer Bummen.

Og etter denne scoringen falt ikke TIL bakpå, men bare fortsatte å terrorisere VIF-forsvaret. En så langt svak Lars Iver Strand, våknet skikkelig til liv, og var to ganger nesten fra å servere målgivende pasninger. Så dundret Morten Gamst Pedersen et frispark inn i  et merkelig oppstilt VIF-forsvar. Det var satt opp en mur både i tradisjonell forstand - samt tre mann tilfeldig plassert på streken. Frisparket endet opp i flipper-spill rundt straffefeltet, før Ole Martin Årst satte den i mål.

Nå fortsetter TIL å lede på tabellen. Det er tangering av rekorden med fem strake hjemmeseirer. Tradisjonelt har mai vært en heller dårlig måned for TIL, det kan jo ha noe med klimaet å gjøre. TILs beste sesong 1990, var en god mai-periode: 5 kamper 3 seirer, 1 uavgjort og ett tap, med en positiv målforskjell på 9-2.  I år har TIL spilt hele 6 kamper i mai, 4 seirer og to tap, men en positiv målforskjell på 12- 7. Ja hvor vil dette ende ? Vi ser med glede fram mot de neste månedene.

Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad, han var noe ujevn og ingen hjemmedommer.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 01.06.2004