Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Stabæk

Drømmeåpning av TIL og ledelse etter 64 sekunder. Med litt mer hell og dyktighet kunne vertene ha ledet både 2-0 og 3-0 før det var spilt fem minutter. Stabæk sto i mot presset og utlignet etter en svikt i TIL-forsvaret. TIL burde ha gått til pause med ledelse - blant annet misbrukte Gamst Pedersen en stor sjanse alene med keeper. Samtidig som regnet kom til Alfheim satt TIL inn sluttspurten. Midtveis i omgangen scoret Ole Martin Årst sitt første mål på fem kamper. Det ble også seiersmålet.

Det startet med corner etter ett minutt, etter mye klabb og babb fikk Arne Vidar Moen æren å være sist på ballen, og 1-0 var ett faktum nesten før en fikk sukk for seg. Midtstopperen som oppnådde gudestatus etter at TIL hadde berget plassen for TIL tre minutter på overtid i siste serierunde mot RBK i fjor, gjorde det igjen. TIL hadde som sagt flere store muligheter etter den gode åpningen, og hadde Morten Gamst Pedersen passet til Ole Martin Årst da han var alene med keeper, hadde det nok stått 2-0.

Men på kampens andre corner var det Stabæks tur, de scoret etter rot i TIL-forsvaret, og dermed var man like langt. Men TIL fortsatte å produsere sjanser, uten å få uttelling!.  I det 62. minutt kom Ole Martin Årst alene med keeper, og her er han dyktig, løfter ballen elegant over keeper og i mål.

Etter dette flytter Stabæk laget lenger frem. Det resulterte i at de kom til flere sjanser, men det gjorde også TIL, som da Årst og Essediri plutselig var alene mot en god Jon Knutsen i Stabækmålet. Tromsø-spillerne gikk faktisk i veien for hverandre og skulset vekk den gode sjansen.

Miika Koppinen ble kåret som kampens TIL-gutt.    Dommer Kim Rune Borgersen var ikke voksen nok for eliteserien.

Oppdatert: 09.08.2004