Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Rosenborg BK

Da TIL knuste Rosenborg !!   Ja dette var nok den beste kampen TIL har prestert i sin 83-årige historie. Og var du til gjengjeld på Alfheim Stadion denne historiske dagen, da fikk du med deg en nydelse av en fotballkamp. Og i så fall var du ikke alene, hele 9435 så denne kampen. Det er det meste som har sett en seriekamp i Tromsø. Bare cup-kampen mot Rosenborg på Alfheim i hin hårde dager (10225 i1990), har det vært flere publikummere. TIL har gjort mange historiske og gode kamper tidligere, nevner to cupfinaleseirer, kampen mot Chelsea, men dette mener jeg tar kaka!!

Første omgang var helt og holden TILs, sjansestatistikken var hele 7-1 til hjemmelaget. Det skulle vært 3-0, men det ble målløst, utrolig nok!  Rosenborg kom til Tromsø i en slags utfordrerposisjon og møtte et TIL-lag som ikke hadde sluppet inn mål på Alfheim tidligere i år. TIL begynte også aggresivt og godt, Ole Martin Årst og Morten Gamst Pedersen hadde begge gode muligheter til å gi TIL ledelsen innenfor de første fem minuttene.

Gutan styrte det meste av banespillet, og spilte seg til flere gode målsjanser uten å lykkes å sette ballen forbi Espen Johnsen i RBK-målet. Uttellingen kom i andre omgang. Fortjent. Lars Iver Strand chippet inn 1-0, før Gamst Pedersen vakkert skrudde inn 2-0. Lars Iver Strand foret Ole Martin Årst, som endelig lykkes i et uvirkelig bra TIL-kvarter i åpningen av andre omgang. RBK tok over banespillet og var farlig i luftrommet. Frode Johnsen reduserte, men Ole Martin Årst punkterte kampen da TIL kontret inn 4-1 ti minutter før slutt.

Dagens TIL-gutt var Lars Iver Strand. Han gjør noen fantastiske prestasjoner. 1-0 scoringen er magisk, dette sammen med forarbeidet til 3-0. Løper som en galeislave gjennom hele kampen. Strutter av selvtillit.