Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Molde

Statistikken taler sitt tydelige språk; det laget som leder tabellen etter sju serierunder har aldri gått tomhendt fra medaljeutdelingen i norsk Tippeliga. Det ser det heller ikke ut til at Tromsø IL har til hensikt å gjøre i årets sesong.

For Tromsø IL lar seg ikke stoppe, og reiste seg kraftig etter tapet mot Bodø/Glimt sist søndag. For her valset Ole Martin Årst og resten av Gutan opp med Molde og Magne Hoseth og vant 2-1.  TIL satte standarden umiddelbart og spilte en første omgang som var en serielederen verdig. Det gikk bare fire minutter før første scoring kom. Ole Martin Årst satte ballen i mål fra to meters hold etter godt flankespill fra Karim Essediri.

Åtte minutter senere leverte Morten Gamst Pedersen et av sine kjente langkast, og Lars Iver Strand satte den sikkert inn etter innlegg fra nettopp Ole Martin Årst. Men Molde ga seg ikke, og vel en halv time ut i omgangen måtte hjemmelaget gi straffespark. Knut Borch som for øvrig spilte en solid kamp i TIL-målet, felte Arild Stavrum på en klønete måte. Hoseth satte straffen sikkert i mål.

Andre omgang ble en stillingskrig der begge lag kjempet hardt både i angrep og forsvar. Molde jaget scoring mot slutten av kampen, men serielederen halte i land seieren. Sett på bakgrunn av begge omgangene var seieren fullt fortjent. Målsjanse-statistikken var 8-2 i TILs favør. Odd Grenland nekter imidlertid å slippe TIL for langt foran seg, og laget gjorde jobben sin med 3-2 seier over Lillestrøm.