Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Lyn

Hva er det med Lyn ? Etter tyve møter har vi bare vunnet to ganger. TIL hadde sjansen til å komme a` poeng med Rosenborg, men Lyn-fobannelsen lever i beste velgående. I stedet for åtte poengs luke til Lyn og nesten sikret medalje og Royal League, er det nå tettere i toppen enn på lenge.

Lyn tok med seg alle poengene fra Alfheim og krøp to poeng bak TIL. En selvransakende TIL-trener Per Marthias Høgmo måtte erkjenne at laget ikke klarte å levere varene - og at "Fort Alfheim"  ikke sto i mot for andre gang på 11 hjemmekamper.

Lyn-keeper Ali Al-Habsi stoppet alt som kom før pause - da TIL hadde sjanser - og fikk etter kampen følgende betegenelse fra Høgmo: Norges desidert beste keeper. Høgmo velger  å se på det positive som var å finne tross tapet. Vi er i en heldig situasjon. Vi vil uansett være med hele veien, og vi har noe å spille for helt ut.

Ole Martin Årst kunne gitt TIL ledelsen allerede etter 45 sekunder, men headingen på bakertse stolpe ble reddet av Lyn-keeperen. Årst hadde i tillegg to store målsjanser i løpet av de første 45 minuttene, uten å overliste en god målvakt. En hendelsesrik første omgang ebbet ut uten nettkjenning til noen av lagene. Skulle noe ledet, burde det absolutt vært TIL - Selv om Lyn til tider fikk vist hva som bor i laget.

Åtte minutter ut i andre omgang løp Monir Hamoud gjennom TIL-forsvaret, og satte sikkert inn 0-1. Lyn tettet igjen bak, og hindret effektivt TIL å skape målsjanser med et tett og aggresivt forsvarspill. TIL skapte faktisk ikke en reell målsjanse siden midten av første omgang. Lyn på sin side kunne fort økt ledelsen mot slutten, med stor muligheter til kontringer.

Karim Essediri måtte gi seg etter en drøy halvtime, han kjente at det stakk i låret når han spurtet, og ble bare stivere utover kampen. Han tviler på at det er en strekk, og langvarig skade-avbrekk. Værre ser det ut som skaden til Mikka Koppinen er, han måtte ut med store smerter i kneet. En av TILs toppspillere frykter han mister flere viktige toppkamper fremover.

Finnen var igjen TILs beste som så mange ganger før i år.  Dommer var Jonny Ditlefsen fra Mo.

Oppdatert: 20.09.2004