Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Lillestrøm SK

Morten Gamst Pedersen  (22) var sentral i alle de omdiskuterte situasjonene på Alfheim. Åtte minutter før slutt avgjorde han duellkrigen mot Lillestrøm da han lobbet inn 1-0. - Jeg så Roald Christensen kom til å slå inn, og gjorde et buet løp for å unngå offside. Hadde øynene på ballen hele tiden, og følte jeg hadde full kontroll. I tillegg var det jo bare TIL-spillere rundt meg. Deilig å avgjøre, smiler Morten Gamst Pedersen.

To minutter ut i andre omgang trodde alle at han hadde headet TIL i ledelsen, etter en corner fra Morten Pedersen, men dommeren annullerer. Halv timen ut i åpnings-omgangen gikk han over ende i Lillestrøms 16-meter, etter en duell med Magnus Powel. - Han rev meg ned, jeg var jo foran ham, og han holdt begge hendene rundt meg, sier Gamst Pedersen, som man skjønner var han innvolvert i ganske mye.

Det var en sjansefattig første omgang, Lars Iver Strand kom til en stor sjanse etter bare tre minutter, men avsluttet for dårlig. Derfra slet TIL med å få i gang angrepsspillet sitt. Lillestrøm var mer aggresiv og førte matchen i store perioder. De var sterkere i duellene, men  heller ikke LSK skapte mye de første 45.

Etter pause ble det enda mer "krig" og veldig lite fotball. Dette ble nesten VM i dueller, men TIL avsluttet klart best, og det var fortjent da TIL gikk opp ledelsen. Peter Kovacs ble byttet inn etter ett kvarter i andre omgang. Og nå fikk Lillestrøm problemer, de måtte passe på både Peter og Ole Martin Årst. Og dette gikk ut over deres angrepsspill, herfra og inn var de TILs kamp.

Thomas Hafstad gjorde en god match, han hadde god kontroll på det defensive, og bidro svært positivt framover. Gode stikkere til Essediri og er også selv farlig frempå ved flere anledninger. Nå ligger TIL på toppen av tabellen. Det er med spenning vi går inn i Mai-måneden, det er i denne måneden TIL tradisjonelt pleier å gjøre det dårlig. (unntatt sølv-året 1990).

Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 26.04.2004