Tippeligaen 2004: Tromsø IL - Bodø/Glimt

Nervøs åpning av TIL. Det virket som de ikke helt hadde troen på det offensive spillet etter at Gamst Pedersen forsvant fra klubben (til Blackburn Rovers). Det måtte en straffebom til for å tenne "gutan" . TILs fjerde straffebom denne sesongen. Utover omgangen kom det flere farlige overganger, uten at det ble noen farlige muligheter.

Begge lag hadde noen farlige overganger før TIL tok ledelsen fjorten minutter ut i andre omgang. Hans Åge Yndestad slo et perfekt frispark, som Karim Essediri headet i mål fra kloss hold. Også kampens andre mål kom etter en dødball fra Yndestad. Denne gangen var det Lars Iver Strand som headet i mål. Etter disse scoringene hadde TIL full kontroll og vant en fortjent seier. TIL var nærmere en tredje scoring enn Glimt redusering.  Målsjanser 5-0 i TILs favør.

Tromsø IL har festet grepet om sølvmedaljene i årets Tippeliga. 2-0 seieren over Bodø/Glimt var ikke bare overbevisende og fullt fortjent. Den var særdeles viktig også. Og da tenker man ikke bare på at TIL tok tre poeng - økte avstanden til den lille haugen av lag som som nå er med og slåss om medaljer og Royal Liga. For dette var første kampen uten Moretn Gamst Pedersen. Og sånn sett var det en liten eksamen.

Etter en uvanlig sjansefattig første omgang, kom gutan sterkt etter pause. Da var det mange som sto fram. Ikke minst kantspillerne Karim Essediri og Hans Åge Yndestad. Rørleggeren fra Tønsvika skaffet TIL straffesparket før pause og slo to mågivende korridorfrispark i andre omgang. Ikke rart "dødballsjef" Otto Ulseth jublet som en gal da Lars Iver Strand stusset inn 2-0. Nå mangler det bare at trønderen finner en mann som kan sette straffesparkene i mål. Kanskje Yndestad, gammel toppscorer i Ulfstind skal få jobben.

Dommer var Per Ivar Staberg fra Harstad IL.

Oppdatert: 31.08.2004