Tippeligaen 2004: Stabæk - Tromsø IL

Taktikk og kynisme er blitt et av TILs varemerker. Det blir seier av sånt. Den siste i rekken  kom i denne kampen på Nadderud. Et blodslit av en fotballkamp, der TIL - nokså ufortjent - stakk av gårde med tre velsmakende poeng. For TIL har lært verdien av det å tenke taktisk og være kynisk også kan være en suksessfaktor.. Et topplags tankegang. De ble presset i store deler av kampen, særlig på slutten, men kunne likevel etter kampen juble for nok en seier. De få mulighetene de skapte ble det også mål av, og bakover klarte man å tette igjen, og gjorde Stabæk-spillerne frustrerte.

Og belønningen er den beste starten TIL noen gang har gjort i toppligaen, bedre enn både 1989 og 1990 (bronse og sølv). Men man måtte vente lenge før det skjedde noe før pause. Riktig nok var det noen tendenser de første ti minuttene. Deretter skjedde det nesten ikke noe på 22 minutter - før Stabæk får en dobbelsjanse som Knut Borch redder på en utmerket måte.

De fleste hadde ventet at lagene skulle gå til pause med 0-0, da Lars Iver Strand fant Ole Martin Årst og fra kloss hold gjorde ikke den tidligere toppscoreren i belgisk fotball noen feil. En vakker scoring. En scoring på et meget gunstig tidespunkt, bare minuttet før pause. Om det var kjedelig før pause, ble de siste 45 minuttene veldig spennende. Allerede etter ett minutt traff Thomas Finstad tverrliggeren bak Knut Borch. I det påfølgende angrepet fikk TIL innkast. Morten Gamst Pedersen traff Lars Iver Strand med et langt innkast og U21-landslagsspilleren smelte ballen i mål på hel volley.

Etter denne scoringen handlet det om å trygge seieren. Stabæk reduserte på en corner etter 56 minutter, og dermed startet stormløpet mot TIL-målet. Men Knut Borch reddet mesterlig alt som kom, og det var ikke lite.

Knut Borch berget helt klart poengene for TIL i går.      Dommer var Tommy Skjerven fra Kaupanger.

Utarbeidet av Per Salomonsen (kilde:Nordlys og Dagbladet Tromsø).

Oppdatert: 03.05.2004