Tippeligaen 2004: Sogndal - Tromsø IL

Det tok bare to minutter før Karim Essediri satte inn 1-0 målet bak Sogndal-keeperen Terje Skjeldestad. Morten Gamst Pedersen sendt en fin stikkball mellom Sogndal-stopperne, og den tunisiske landslagspilleren skar gjennom fra kanten til midten av 16-meteren. Men Sogndal tok fullstendig over utover omgangen.

Etter scoringen ble Morten Gamst Pedersen revet ned inne i 16-meteren etter en corner, og trener Per Høgmo mente kampen kunne blitt en annen, vi hadde punktert kampen da, mente hovedtreneren.  Og det ble den definitivt ikke. Andre omgang ble det dårligste TIL har prestert denne sesongen. Per Høgmo vil ikke kalle det et bortebanekompleks, tross dette var det fjerde strake tapet på fremmed gress.

Konklusjonen er at Karim Essediri sørget for at TIL fikk en drømmeåpning på Fosshaugane. Noen minutter senere kunne Strand ha økt ledelsen. Etter hvert overtok Sogndal føringen i kampen og presset TIL bakover på banen. TIL skal være glad for at det ikke ble mer enn en scoring før sidebytte. Sogndal hadde nok av muligheter  til å sette ballen bak Knut Borch, ingen tvil om at vertene var best før pause.

Det var stillingskrig i andre omgang inntil Håvard Flo sendte Sogndal i ledelsen. TIL satte øyeblikkelig inn Peter Kovacs og la om fra 4-2-3-1 til 4-4-2. TIL etablerte øyeblikkelig et press uten at det skapte målsjanser. Dermed vant Sogndal fortjent.

Dagens TIL-gutt var Steinar Nilsen, han vant de fleste duellene med Håvard Flo. Sjef i forsvaret og pisket laget til maks innsats i 90 minutter.   Dommer var Kim Rune Borgersen fra Drafn.

Oppdatert: 04.07.2004