Tippeligaen 2004: Odd Grenland - Tromsø IL

Vertene kunne knapt fått en bedre åpning, med scoring på den første sjansen og ledelse etter to minutter. De første tredve minuttene var jevn, men TIL skapte noen farlige sjanser på kontringer og det lå et mål i lufta.

Og den kom på en av TILs gode overganger. Ole Martin Årst forserte kraftig etter ballerobring på midtbanen, og Lars Iver Strand gjorde resten. Unggutten vendte bort Bent Inge Johnsen, beholdt både balansen og roen og prikket ballen nede i hjørnet. Omgangen endte med 1-1.

Andre omgang startet med et formidabelt TIL-press, som varte helt til Odd fikk tildelt ett uforståelig frispark rett utenfor 16-meteren, da var det gått 68 minutter. En overbefolket mur som hindrer Knut Borch å se utgangen på skuddet, og det forholdsvis løse skuddet havner ned i venstre hjørne for keeper og ruller i mål.

Og etter dette målet var det slutt, fullstendig slutt, "Gutan" klarte aldri å komme seg etter dette. Og for å gjøre dagen helt sur for TIL, scorer Odd nok et mål rett før slutt, og vinner fortjent 3-1. Nå blir det et bikjeslagsmål på de to siste kampen for å beholde bronseplassen. Ham-Kam, Brann og Lyn puster TIL kraftig i nakken. Og også Odd fikk kontakt etter denne seieren.

TILs beste var Steinar Nilsen, men han må stå over neste kamp som er mot Fredrikstad borte, grunnet sitt femte gule kort.   Dommer var Svein-Erik Edvardsen fra Hamar. Han debuterte i eliteserien og får godkjent tross et billig frispark som det ble scoring på. 24 åringen dømmer også i toppserien i ishokey !

Oppdatert: 19.10.2004