Tippeligaen 2004: Lillestrøm SK - Tromsø IL

Var du litt i tvil etter 0-3 for HamKam på Alfheim forrige helg ? Vel fikk du med deg gårdagens toppkamp på Åråsen, er du neppe i tvil lenger. TIL er og blir et topplag i "Tippeligaen" 2004. Og dermed kommer "Gutan" i år til å ta medalje for første gang på 14 år. Prestasjonen på Åråsen er trolig den beste på denne banen siden 0-0 kampen i siste serierunde i 1990 - en match som sikret TIL sølvmedaljer. Og da er det ikke glemt at TIL vant 1-0 på denne marerittbanen i 1999.

Spesielt i første omgang var det gøy å se et TIL-lag åpenbart ute etter å reise seg etter smellen mot HamKam. Defensivt var det bunnsolid. Og offensivt jaktet Årst & co hele tiden på muligheter - både i press og på overganger. TILs toppscorer jobbet seg til muligheter på egen hånd, med sedvanlig krum rygg, ble snytt for straffe. Men det var ikke bare Årst LSK-forsvaret hadde trøbbel med. Også Karim Essedrir var en trussel med farta si på høyresiden.

Og det var nettopp han som dro opp kontringen der Miika Koppinen ble med helt bakfra og på en mesterlig måte dempet ballen før han traff innertier. I fotball sitter den i krysset. Vakkert! Men den strålende første omgang ble fort historie. LSK byttet inn Magnus Powell, og han snudde både kampbildet og resultatet i løpet av noen få minutter - etter at Gamst Pedersen hadde svidd av en gedigen sjanse tidlig i andre omgang.

Selve klippen i TIL-forsvaret i år, Steinar Nilsen, virket mest rystet av Powells sterke innhopp og LSKs omlegging til 4-4-2. Han ble fraløpt på 1-1 - og uheldig med klarering på 2-1. Men som mot Viking i siste bortekamp kom det en sterk avslutning. Roar Christensen ble plutselig en gigant på midtfeltet og med to minutter igjen jobbet Gamst Pedersen og Årst sammen inn 2-2. Dette var betaling for 90 minutters hardt og godt arbeid mot et LSK-lag som også kommer til å ta medalje i år. Patrice Bernier fikk sin debut, og klarte seg greit. Knut Borch revansjerte seg seg fra forrige kamp. Han sto feilfritt.

Dagens TIL-gutt var Miika Koppinen.    Dommer var Terje Hauge fra Olsvik.

Oppdatert: 01.08.2004