Tippeligaen 2004: HamKam - Tromsø IL

I over 14,5 time holdt Knut Borch nullen som TIL-keeper. Da tabben og baklengstmålet kom i samme øyeblikk, tre minutter på overtid, tapte TIL to poeng på Briskeby. Utligningen endte en historisk defensiv statistikk for Gutan, som var på god vei til å holde nullen i sin niende strake kamp. Men mer vondt gjorde det at to sikre poeng gikk tapt.

TIL åpnet aggresivt og fikk satt trykk på Ham-Kam innledningsvis, uten å produsere de store sjansene. Gradvis kom vertene mer med i spillet, og hele Briskebyen jublet for det de trodde var Geir Frigårds andre scoring i årets eliteserie, men dommeren annulerte. Etter nitten minutter ble spisskollega Espen Olsen spilt gjennom på Ham-Kams ene store sjanse i åpningsomgangen, men det knallharde skuddet gikk i stolpen. TIL fikk jevnet ut etter hvert, og fikk produsert noen farligheter på dødball. Omgangen, tydelig preget av det vanskelige underlaget ebbet ut med 0-0.

Duellkrigen fortsatte i andre omgang og la om deretter. Inn med Peter Kovacs for Lars Iver Strand. Han holdt på å score umiddelbart, men skjøt utenfor fra skrått hold.. Scoringen kom fjorten minutter før slutt, etter en Steinar Nilsen corner. Kovacs fikk i tillegg  en stor sjanse på overtid da han kom alene, men skjøt utenfor. Ham-Kam trykket på med ti mann, og utlignet på overtid.

Thomas Hafstad ble slått ned av Ham-Kams innbytter Frode Birkeland. Ham-Kam-spissen slo ned Hafstad med albuen og fikk umiddelbart se det røde kortet tidlig i andre omgang. Lars Iver Strand slet med underlaget, og kom ikke til sin rett. Han ble byttet ut  de siste 36 minuttene, og TIL la om til 4-4-2. Morten Gamst Pedersen ble revet ned etter en corner i første omgang, men dommeren valgte å overse det.

Steinar Nilsen var TILs beste.    Dommer var Terje Hauge fra Olsvik.

Oppdatert: 19.04.2004